Головна » Ківерцівський районний краєзнавчий музей

   На районний семінар “Виховання громадянськості і патріотизму засобами краєзнавства, екскурсій, проектної діяльності” до Ківерцівського районного краєзнавчого музею завітали вчителі історії шкіл Ківерцівщини.

   У Ківерцівський краєзнавчий музей завітали настоятелі храмів УПЦ КП аби обговорити питання підготовки конференції “Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ківерцівський район та Олика в історії України та Волині”. Зустріч відбулася в рамках проекту “Духовні святині краю”

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрили фотовиставку портретів волинян – учасників АТО.

   До Дня Соборності України у Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрилась виставка дитячих малюнків „Діалог епох”. Вже стало доброю традицією щороку відбирати кращі роботи, виплекані дитячими серцями та наповненими світлими ідеями миру, злагоди, любові до свого народу та України.

   Сьогодні у приміщенні Ківерцівського районного краєзнавчого музею відбувся круглий стіл «День Соборності України. Що єднає українців Заходу і Сходу» за участю керівництва району та міста, військового капелана, волонтерів, активної молоді міста Ківерці, громадськості з використанням історичних паралелей минулого та сьогодення.

   У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося свято для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під час якого кожна дитина отримала море позитивних емоцій.

   Надворі зима. Дерева стоять голі, квіток годі відшукати, а так хочеться ще хоч трішки тепла і сонця, бодай крапельку весняно-літніх барв. І де ж їх віднайти, ті барви, ті яскраві частинки літа і весни? У музеї ! Так, так!

   У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» провели зустріч з відвідувачами.

   Начальник відділу еколого-освітньої і рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Савчук Павло Леонідович зібрав колекцію із понад 150 фото фігур та оброчних хрестів Волинської області. Виставка цих фото відбувається у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї

   З нагоди Дня захисника України працівниками Ківерцівського краєзнавчого музею було підготовлено виставку „Роду козацького, землі української цвіт”, яка експонувалася під час урочистостей у Ківерцівському районному будинку культури.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки “Історія українського війська”, створена на основі інформаційно-просвітницького проекту Українського інституту національної пам’яті.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї створюється експозиція нового розділу «Коріння роду і слави Ківерцівщини» про славетних людей краю. Презентація книги одного з них відбулася у Луцьку.

   Працівники Ківерцівський краєзнавчий музею долучилися до підготовки матеріалів альбому “Ківерці: минають дні, спливає час”, презентація якого відбулася в районній бібліотеці напередодні Дня незалежності України.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрито виставку робіт Надії Корнійчук “Горнусь до тебе, Україно!”.

   Понад 100 витворів мистецтва 11 художників з Ківерцівського району з 4 серпня виставлені у фойє перед сесійним залом обласної ради. Ківерчани привезли до Луцька не тільки твори живопису, а декоративно-прикладного мистецтва і за своєрідний девіз імпрези обрали слова Ліни Костенко: „Нам жити треба кожним днем”.

   За програмою ВОВ УФК „Виставки малярства художників, окремо взятих районів Волинської області” в художній галереї Волинської обласної ради 4 серпня о 14.00 год. відбудеться відкриття колективної виставки малярства та декоративно-ужиткового мистецтва Ківерцівщини „Нам треба жити кожним днем…”, організованої Волинським обласним відділенням Українського фонду культури та Ківерцівським краєзнавчим музеєм.

   Організаторами міжнародної наукової конференції “Перша світова війна на Волині”, що проходила в Маневицькому районі, були управління культури Волинської облдержадміністрації, Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, наукові інституції України та Польщі, Маневицькі райдержадміністрація, районна та селищна ради, Волинський обласний та Маневицький краєзнавчі музеї.

   8 липня в приміщенні Ківерцівської районної ради відбулось засідання круглого столу з розширення туристично-краєзнавчого потенціалу району, зокрема заповідника Цуманська пуща, в т. ч. створення музею-криївки Української повстанської армії

   Нещодавно депутати Ківерцівської районної ради Анатолій Пушкін та Анатолій Король звинуватили Ківерцівську ЗОШ №4 в порушенні Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Річ у тім, що у школі є музей бойової слави

   Минулої неділі біля Молодіжного озера в Ківерцях відбулася реконструкція далеких подій, в якій, на запрошення волинської військово-історичної групи “Азимут” та Ківерцівського краєзнавчого музею, взяли участь військово-історичні клуби “Вертикаль” (м.Київ, керівник Дмитро Малахов), “Гренадер” (м.Львів, керівник Євгеній Забояркін), Товариство пошуку жертв війни “Пам’ять” (м.Львів, керівник Любомир Горбач) та реконструктори з Рівненської та Хмельницької областей.

   Міжнародний день музеїв працівники Ківерцівського краєзнавчого провели разом із мисткинями творчої майстерні "Комільфо" та активом установи.

   Напередодні Міжнародного дня музеїв чудовий подарунок для Ківерцівського краєзнавчого музею зробили працівники Національного природного парку “Цуманська пуща”

   У сучасному світі писанка виконує святу місію – збереження, примноження та передачі наступним поколінням перлин української національної культури. Саме з такою метою напередодні Великодніх свят Ківерцівський краєзнавчий музей проводить фестиваль писанкарства “Подаруй писанку музею“.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрилася виставка сувенірних дзвоників Галини Марчук, голови Волинської обласної організації Товариства охорони пам’яток історії та культури.

   Ми всі звикли, що в’язання – це захоплення бабусь, однак творча майстерня "Комільфо", що започаткувала свою роботу в Ківерцівському краєзнавчому музеї, змінює стереотипи, адже тут збираються і молоді мами, і дівчата.

   Арт-речиталь під такою назвою відбувся в Ківерцях. Організатором мистецького заходу, при підтримці місцевої влади, став Ківерцівський районний краєзнавчий музей.

   У травні, з ініціативи учасників ради Церков міста Ківерці, відбудеться фестиваль "Великоднє диво". На початку робочого тижня у Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася зустріч представників релігійних організацій міста з владою району.

   З нагоди 17-ої річниці від дня смерті політичного діяча України, журналіста та одного із засновників Народного руху України В’ячеслава Чороновола голова Ківерцівського районного осередку НРУ, депутат районної ради Ігор Мисковець, його заступник по роботі з молоддю Богдан Котельчук, почесний голова районного Руху Петро Вілінець подарували Ківерцівському районному краєзнавчому музею жовто-блакитне знамено 1990 року.

   З ініціативи Ківерцівської районної організації ВО "Свобода" та Ківерцівської районної ради, при підтримці директора Ківерцівського районного краєзнавчого музею Степан Войчик і культпрацівників, у Ківерцівській експериментальній школі проведено годину пам’яті “Герої не вмирають… Просто йдуть…”, присвячена Героям Небесної Сотні.

   Нещодавно Дернівський сільський голова Ківерцівського району Олександр Гуч, більше відомий як „Пегас”, сотенний 35-ї сотні Майдану в дні Революції Гідності, передав Ківерцівському краєзнавчому музею унікальну пам’ятку.

   Урок, присвячений Дню Соборності України, восьмикласники Ківерцівської міської загальноосвітньої школи № 4 провели в районному краєзнавчому музеї.

   Напередодні Різдвяних та Новорічних свят в Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрилася виставка вишитих ікон. Здавалося б, нічого особливого. Та родзинка в тому, що автором робіт є молодий юнак.

   Чергова зустріч очільників району із настоятелями релігійних громад міста відбулася у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї. Участь у зустрічі взяли голова районної державної адміністрації Валерій Ткачук, голова районної ради Григорій Недопад, заступник голови районної державної адміністрації Сергій Третяк та начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Галина Слатініна.

   21 дитина із прифронтового міста Димитров Донецької області завітала на Волинь у рамках програми „Схід і Захід разом”. Школярі ознайомилися з історичними пам’ятками Ківерців і Луцька, побували на святкуванні Дня Святого Миколая і відкритті новорічної ялинки, відвідали Ківерцівський краєзнавчий музей, Луцький замок та зоопарк...

   До Дня Гідності і Свободи директор Ківерцівського краєзнавчого музею Степан Войчик та начальник відділу культури РДА Галина Слатініна організували у музеї зустріч учнів 11-х класів ЗОШ №3 м. Ківерці з учасниками Євромайдану Олександром Вронським та Михайлом Доридором.

« 1 2 3 4 »