Головна » Берестечківський народний історичний музей

Гості Берестечка не оминають можливості зазирнути до місцевого історичного музею, щоб у супроводі його директора Олега Дергая ознайомитися з реаліями проживання місцевих жителів від стародавніх часів до сьогодення.

Виставка, присвячена 30-річчю Незалежності України, діє в Берестечківському народному історичному музеї. Експозиція вміщує наочні матеріали з історії грошового обігу на території України, зразки поліграфічної продукції самвидаву 1989-1990 років, а також речі учасників Антитерористичної операції на Донбасі.

Нещодавно у Берестечку відбулися урочистості з нагоди відкриття історичного музею у приміщенні місцевого Будинку культури, який після капітального ремонту носить назву Центр національної пам’яті, історії та культури.

Після Революції Гідності в Україні у лютому минуло вже п’ять років. Особисті речі і саморобні обладунки протестувальників, зброя «беркутівців» і поліграфія Майдану стали артефактами і мовчазними свідками тих кривавих подій. Ці речі тепер можна побачити тільки у музеях.

   У Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви» 2-3 липня 2016 року відбудеться Всеукраїнський форум «Козацькі могили 2016 р.»

   Що ми знаємо про найбільшу битву 17 століття у Європі, битву під Берестечком? Чому європейська армія Яна ІІ Казимира у 1651 році направила свій головний удар на Волинь? Хто такий Іван Богун і чому він очолював українське військо? Хто переміг у грандіозній битві та де і як вона завершилась? Якою була українська держава 17 століття у відстоюванні свого православного світогляду та державної незалежності?

Фільм про таємниці Берестецької битви „Берестечко. Битва за Україну”:

   У Берестечківському народному історичному музеї відкрито виставку, присвячену подіям на Майдані у столиці, експонати якої вже сьогодні красномовно розповідають про дні і ночі протистоянь беркутівцям.

   Заступник голови Горохівської райдержадміністрації, побував у Берестечківському народному історичному музеї, який заснований у 1963 році. За роки існування музею назбиралося чимало цінних і ексклюзивних експонатів. Сьогодні відвідувачі Берестечківського музею можуть побачити комплекси матеріалів, що розкриватимуть різні аспекти життя мешканців міста ХІХ-ХХ століть.
   24 червня всі шляхи вели до міста козацької слави Берестечка. У вишиванках, козацьких одностроях зібралися жителі міста та гості, щоб доземно вклонитися святій землі, густо политою козацькою кров'ю, виконати священний обов'язок – вшанувати світлу пам'ять наших славних предків, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Під час цих заходів відбулася екскурсія до Берестечківського історичного музею, писвячена його 50-річчю.
   З нагоди Дня туризму відділ культури і туризму Горохівської райдержадміністрації організував туристичну екскурсію у м.Берестечко для учнів, які є переможцями обласних та районних конкурсів серед піаністів. У ній взяли участь 18 дітей, вчителі, музейні працівники.