Головна » Музей „Лесина вітальня”, м. Луцьк

Нещодавно музей «Лесина вітальня», розташований у Старому місті, відчинив двері для усіх охочих. Чим цікаве це історичне місце, яке доповнилося новими експонатами, дізнавалися журналісти Інформаційного агентства «Волинські Новини».

У низці заходів з відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки особливе місце займає відкриття оновленої експозиції Музею «Лесина вітальня» Державного історико-культурного заповідника, яке відбулося 24 лютого за участю музейників, істориків, посадовців, педагогів, представників духовенства, журналістів.

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки в Луцьку оновлюють експозицію Музею «Лесина вітальня» – кімнат, де родина Косачів проживала наприкінці ХІХ століття.

У цьому будинку, в якому в Луцьку у 1890–1891 роках мешкала родина Косачів, можна уявити собі повсякденний побут великої родини, що залишила неабиякий слід в житті України.

   25 лютого в день народження нашої великої землячки Лесі Українки в приміщенні «Будинку Косачів» відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений життю та творчості поетеси.