Головна » Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей

До 14-ої річниці Помаранчевої революції і 8-ої річниці Революції Гідності у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Візуальні образи пам’яті».

Відповідно до вимог законів України «Про культуру» та «Про музеї та музейну справу», управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради 1 листопада 2021року оголосило конкурс на посаду директора краєзнавчого музею Камінь-Каширської міської ради.

У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї, з нагоди Дня захисника і захисниць України, 79-ї річниці створення УПА і свята Покрови, дев’ятикласникам ОЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1 імені Євгена Шабліовського» розповіли про традиції творення українського війська з часів козацької доби й до сьогодення.

У волинських музеях зберігається чимало цікавих й унікальних раритетів. Про найцікавіші експонати Камінь-Каширського народного краєзнавчого музею розповіла його директорка Наталя Пась.

З нагоди фестивалю, присвяченого 150-річчю від дня народження Лесі Українки, працівники Камінь-Каширського краєзнавчого музею, Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та Музею «Лісової пісні» в урочищі Нечимному презентували Музейний дворик.

З нагоди 30-річчя Незалежності України у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї 19 серпня відбулися літературно-просвітницькі «Літні зустрічі в музеї».

Упродовж кінця травня – початку червня на екскурсіях у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї побували учні різного шкільного віку з багатьох шкіл району.

З нагоди Міжнародного дня музеїв на Камінь-Каширщині відбулися тематичні заходи. Один з них організували у краєзнавчому музеї - директорка закладу Наталія Пась презентувала авторську книгу «Камінь-Каширське Полісся. З історії краю».

Упродовж передпасхального тижня у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї проходили традиційні уроки писанкарства. Цьогоріч техніку воскового розпису яєць освоїли учні середніх класів міських шкіл.

З нагоди 115-ої річниці від дня народження видатного земляка, у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї для учнів різної вікової категорії були проведені літературні години «Зоря тернистої долі».

А чи бачили ви, шановні читачі, скрипку у вишневій кісточці?! А бочку в пляшці? Чи шахову дошку із шахами, що поміщається на долоні дитячої руки?! Якщо не бачили, тоді завітайте до Камінь-Каширського краєзнавчого музею.

Днями вона поповнилася кількома цінними предметами, з-поміж яких – бандура.

Чи знайомий вам ось такий предмет? Це – борть (колода). Вона була віднайдена в урочищі Дубецьк, де в минулому знаходилося однойменне поселення. Виготовлена 1861 року. Це один з найцікавіших предметів Камінь-Каширського краєзнавчого музею.

У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулася літературно- біографічна година «Єднаймо душі словом Кобзаря!». У заході взяли участь учні 7 класу Мостищенської гімназії.

З нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулася презентація листівок «Родина Косачів і Запруддя».

Так називають Наталю Пась. Ось вже 28 років вона очолює колектив Камінь-Каширського краєзнавчого музею.

До Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України Камінь-Каширський краєзнавчий музей розгорнув дві виставки.

Днями у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї було започатковано новий цікавий культурно-просвітницький проєкт «Літні зустрічі в музеї».

Старий логотип музею втратив актуальність на фоні сучасного дизайну й стилю. Музейники прагнули створити новий лого, котрий став би предметом впізнаваності музею та формування його іміджу.

Фонди Камінь-Каширського краєзнавчого музею поповнилися новими експонатами.

З нагоди 149-ї річниці від дня народження видатної поетеси і письменниці Лесі Українки у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї було проведено тематичну екскурсію.

Експозицію сакрального залу директор Камінь-Каширського народного краєзнавчого музею Наталія Пась називає «святая святих».

Фелонь (верхній богослужбовий одяг священика) була передана на зберігання до Камінь-Каширського краєзнавчого музею в 2013 році настоятелем Свято-Благовіщенського храму с. Раків-Ліс о. Миколою Смолярчуком.

З нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці Незалежності України Камінь-Каширський краєзнавчий музей організував виставку серії плакатів «Військова еліта Української революції 1917-1921 років».

Днями у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї побували білоруські музейники та краєзнавці, з якими обговорили специфіку музейної галузі, особливості діяльності установ, ділились досвідом роботи та намітили етапи подальшої співпраці.

Ці слова про розбудову Камінь-Каширського народного краєзнавчого музею я почула від його директора Наталії Пась, яка очолює цей дім, де поселилося велике багатство, 27 років, –  пише кореспондент газети «Волинь-нова» Катерина Зубчук.

Під час зустрічі Сергію Усу було вручено диплом лауреата Камінь-Каширської районної ради імені В.М.Кмецинського 2018 року за вагомий особистий внесок у дослідження історичної спадщини Камінь-Каширщини.

У супроводі директора Камінь-Каширського краєзнавчого музею Наталії Пась, польські музейники проводили збір свідчень важливих історичних подій у місті Камені-Каширському, у селах Стобихва та Полиці.

Уже другий рік поспіль у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбуваються змагання зі швидкубингу (спідкубингу). Організаторами змагань є краєзнавчий музей і Камінь-Каширський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».

До Дня Героїв Небесної Сотні у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулися години пам’яті «Сила незламного духу». У заходах взяли участь відвідувачі різних вікових категорій: учні Вищого професійного училища та учні 6-х класів ЗОШ-гімназії №2 міста Каменя-Каширського.

Днями у Камінь-Каширському районному краєзнавчому музеї вони представили широкому загалу фотокопії відтисків печаток і штампів організацій, установ, що діяли на теренах Камінь-Каширщини в період 1922–1944 років, особисті речі місцевих жителів, книги, журнали, котрі читали краяни, ділові листи, документи, світлини та інші старожитності.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут та 100-річчя Соборності України у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї була проведена історична година «В єднанні сила й міць держави. Бій за майбутнє України».

Під такою назвою у Камінь-Каширському районному краєзнавчому музеї відбулась народознавча година. На захід були запрошені школярі 6-го класу Бузаківської ЗОШ І-ІІІ ст.

У Камінь-Каширському районному народному краєзнавчому музеї відбулася історична година «Революція Гідності: очікування, реалії, перспективи». Окрім представників районної та міської влади, у цьому дійстві взяли участь духовенство, представники молодого покоління та активісти Революції Гідності, котрі ділилися своїми спогадами з присутніми.

У кінці жовтня на базі Національного художнього музею України, за підтримки Міністерства культури України, відбувся дводенний семінар «Проблематика використання авторських прав у діяльності музеїв». У семінарі взяли участь й волинські музейники.

1 2 3 »