Головна » Затурцівський меморіальний музей В.Липинського

В’ячеслава Липинського вважають українським генієм. Серед сучасних політиків він став модним для цитування. А от садибу родини Липинських держава, схоже, кинула напризволяще.

Залишається менш як п’ять місяців до відзначення 140-ліття від дня народження В’ячеслава Липинського. Оминути цю знакову подію і постать для України неможливо.

Приміщення меморіального музею В’ячеслава Липинського у селі Затурці Володимир-Волинського району руйнується від грибка як зовні, так і зсередини. Тим часом влада заявляє, що грошей на його ремонт немає.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулися урочистості з нагоди 10-ти річного ювілею.

22 серпня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкриють унікальну виставку неймовірних вишитих рушників. Там будуть представлені рукотворні роботи сестер Світлани та Галини Махонюк із села Овадне Володимир-Волинського району.

Меморіальний музей В’ячеслава Липинського – українського політичного діяча, історика, соціолога та публіциста, який знаходиться у селі Затурці, потребує ремонту.

Депутати Волинської обласної ради Андрій Бокоч, Валентин Кошельник, Ярослав Матвійчук та Юрій Сиротюк відвідали Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського, що у Володимир-Волинському районі.

Виповнилося 139 років від дня народження українського історика і громадсько-політичного діяча. З нагоди цієї дати працівники меморіального музею В’ячеслава Липинського у Затурцях поклали квіти до пам’ятника видатному земляку. Шану йому віддали представники місцевої влади, юні краєзнавці з Луцька.

До 150-річного ювілею Лесі Українки у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського урочисто відкрито виставку «Я вічно буду жити».

Від 4 січня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського діє виставка «Різдво та Новий рік у поштовій листівці».

У колі колег, друзів, музейних працівників, представників місцевого самоврядування у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулось урочисте відкриття першої персональної виставки талановитого майстра народної творчості, гончара-самородка Миколи Полякова.

27 вересня о 14.00 год. у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкривається  виставка авторських робіт майстра народної творчості Миколи Полякова «Голосом предків озвалася глина».

Назвали переможців конкурсу у рамках проєкту «4 Пори року – транскордонні туристичні маршрути», який впроваджується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. До маршрутів включені й деякі волинські музеї.

Пропонуємо до перегляду телефільм Волинського телебачення «В’ячеслав Липинський: «Польська кров української групи», створений за участі науковців Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського, відділі Волинського краєзнавчого музею, 10 квітня мали відбутися Дев’ятнадцяті читання пам’яті В’ячеслава Липинського.

Читання переносяться на пізніший (ще невизначений) час.

Про дату проведення буде повідомлено додатково на сайті «Музейний простір Волині». Термін подачі матеріалів продовжено.

Під такою назвою у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського діє виставка, присвячена 180-річчю першого видання Кобзаря Т.Г.Шевченка.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського 10 березня відбувся конкурс читців поезії Тараса Григоровича Шевченка. Участь у ньому взяли учні зі шкіл Затурцівської ОТГ.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулось відкриття виставки «Я присвятив нашій справі всього себе», приуроченої 125-річчю від дня народження Василя Вишиваного.

З нагоди Дня Соборності України наукові співробітники Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського 22-го та 23-го січня зустрілися з учнівською молоддю та вчителями в селах Зубильне і Великий Окорськ. Цим започатковано заплановані на цей рік «Дні музею у школі».

У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулось традиційне щорічне свято „Музейна Коляда”.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського експонується виставка „Різдвяна мозаїка”. На ній представлені роботи переможців обласних конкурсів різдвяно-новорічної атрибутики з фондів Волинського краєзнавчого музею та з колекції Затурцівського музею.

Зароджується запит на урочисту реєстрацію шлюбу у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського.

22 серпня, в четвер, у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбудеться урочистість, присвячена Дню Незалежності України і 8-ій річниці відкриття музею.

У Затурцівському меморіальному музеї можна буде побачити як виглядала садиба родини Липинських в повоєнний період. Студентки Луцького національного технічного університету виготовили макет маєтку та готують його до транспортування у село Затурці.

18 травня, у Міжнародний день музеїв, на території Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського буде проведено Шостий фестиваль народної творчості „Над Королівським Шляхом”, присвячений 205-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулася науково-практична конференція „Вісімнадцяті читання пам'яті В'ячеслава Липинського”, присвячена 137-річчю з дня народження видатного історика, громадського і політичного діяча.

 

Виїзд до Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського на
„Вісімнадцяті читання пам’яті В’ячеслава Липинського”
від Волинського краєзнавчого музею

о 10.00 год.

17 квітня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського, відділі Волинського краєзнавчого музею, з нагоди 137-ої річниці від дня народження В. К. Липинського, будуть проведені „Вісімнадцяті читання пам’яті В’ячеслава Липинського”.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського напередодні 205-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка було урочисто відкрито дві виставки.

7 березня о 13.00 у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбудеться відкриття двох виставок, приурочених 205-ій річниці Великого Кобзаря.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського діє книжкова виставка „Традиція державотворення”, яку було відкрито з нагоди відзначення 100-річчя Соборності України.

З нагоди 100-річчя проголошення Акту Злуки і Соборності українських земель у стінах Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського було проведено урочистий вечір.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського з колядками і щедрівками, з віршованими вітаннями, гуморесками та піснями відбулася „Музейна Коляда”.

9 січня, в середу, у приміщенні Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського, пам’ятці історії національного значення, відбудеться традиційне щорічне свято „Музейна Коляда”.

Запрошують приємно провести третій день Різдва!

1 2 3 4 5 6 »