Головна » 2019 » January » 11 » Невмирущі традиції
12:54
Невмирущі традиції
Невмирущі традиції

З давніх-давен одними з найулюбленіших свят нашого народу були Різдвяно-новорічні празники, об’єднані одним словом – Коляда.

Дотримуючись традиційної звичаєвості, ми і сьогодні віншуємо своїх рідних і сусідів, друзів і знайомих зі святами, зичимо смачної куті, веселого Різдва, здоров’я, миру, урожаю та прибутку в новому році.

У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського з року в рік у ці дні проводиться захід під назвою „Музейна Коляда”, хоч сценарій свята щораз різний. Цьогоріч на запрошення затурцівських музейників віншувати зі святами жителів села прибули гості з обласного центру: відомий мистецький колектив – народна аматорська хорова капела „Подвиг” під керівництвом заслуженого працівника культури України Олександра Мізюка та Оксани Джиги. Гості завітали з колядками і щедрівками, з віршованими вітаннями і гуморесками та піснями патріотичного змісту і жартівливими народними.

У переповненій залі, прикрашеній іконою Богоматері та різдвяною зіркою, а також ялинкою з іграшками з природніх матеріалів, зі сцени линули різдвяно-новорічні піснеспіви, до яких раз-по-раз приєднувались дорослі і юні слухачі.

Захоплення мистецтвом колективу від імені односельців висловив завідувач музею Віталій Кушнір і, побажавши гостям, які подарували чудове свято, усіляких гараздів, запросив їх на черговий етнофестиваль „Над Королівським шляхом” у травні 2019 року.

Наталія Гатальська,
провідний науковий співробітник
Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 769 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]