Головна » Рожищенський народний краєзнавчий музей

27 листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору. З цієї нагоди у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї місцевий історик Роман Трофімчук провів онлайн-презентацію тимчасової банерної виставки «Україна 1932-1933. Геноцид голодом».

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї було відкрито тимчасову виставку-інсталяцію «На шляху до перемоги».

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї, спільно з громадською організацією «Союз Українок», проведено годину пам’яті зв’язкової УПА Любові Феодосіївни Старикової «Дівчина з легенди».

З нагоди цієї сумної дати працівниками Рожищенського історико-краєзнавчого музею у міському ліцеї №4 для учнів 10 класу було проведено годину пам’яті «Пам’ять на тлі історії».

До Дня Знань у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся виховний захід «Україна починається з тебе!» для учнів 11-х класів Рожищенського ліцею №1, Рожищенського ліцею №2 та Рожищенського ліцею №4.

З нагоди 30-ої річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї було презентовано виставку «Символ нашої Незалежності».

11 липня виповнюються 78-мі роковини Волинської трагедії. З цієї нагоди у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї експонується фотодокументальна виставка «Порозуміння і примирення...».

До Дня Конституції України у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї підготовлено виставку «Конституція – оберіг нашої державності», яка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції.

22 червня 1941 року є однією з трагічних сторінок історії українського народу. На знак вшанування пам’яті всіх бійців, які загинули в час воєнного лихоліття визволяючи рідну землю від загарбників, у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї оформлено виставку-інсталяцію «Відлуння війни».

Напередодні Дня пам’яті та примирення і 76-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї для учнів 7-го класу Рожищенського ліцею №2 пройшов урок пам’яті «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього».

Напередодні Великодніх свят українці беруться за дуже давнє мистецтво-розпис писанок. Долучилися до цієї традиції і відвідувачі Рожищенського історико-краєзнавчого музею, які відкрили для себе красу української культури, ставши учасниками майстер-класу з розпису писанок, який провів Віталій Шевченко.

До 35-их роковин Чорнобильської катастрофи працівниками Рожищенського історико-краєзнавчого музею було проведено годину пам’яті «Чорнобиль немає минулого часу» для учнів 7-10 класів НВК №4.

До цієї дати у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї підготовлено виставку «Злочин, якому нема прощення», яка розповідає про минуле, яке ніколи не можна забувати, про важкий шлях, який пройшло «покоління війни».

До цієї пам’ятної дати у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї підготовлено тематичну фотовиставку «...Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає...», яка знайомить відвідувачів музею з життям великої поетеси.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули під час Революції Гідності, у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї 17 лютого відбувся історичний екскурс на тему «Подвиг людського духу».

Для вшанування пам’яті героїв Крут в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся урок мужності «Крути: подвиг, пам’ять і трагедія!» для учнів 10 класу першої ЗОШ м. Рожище.

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї діє виставка ялинкових прикрас та новорічних листівок «Новорічний калейдоскоп».

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї експонується тематична виставка «В полоні атому», присвячена Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

До Дня пам’яті жертв голодоморів у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї підготовлено виставку «Біль голодних років», на якій представлено спогади свідків тих жахливий подій, жителів Рожищ, які проживали під час голодомору в східних областях України.

З нагоди Дня Гідності та Свободи у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї розгорнуто виставку «Україна – територія гідності і свободи», яку було презентовано відвідувачам музею.

До Дня художника у Рожищенському музеї відкрито виставку картин Миколи Савчука, ім’я якого близьке і знайоме багатьом шанувальникам художнього мистецтва нашого краю.

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї експонується виставка «Історія шкільного життя», присвячена Дню знань та початку нового навчального року.

До Рожищенського історико-краєзнавчого музею передали 38 предметів XVI – початку XX ст. музейного значення.

У Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї запрацювала тематична виставка, присвячена Дню Державного Прапора.

Сьомим лауреатом цієї премії став Роман Трофімчук, співробітник Рожищенського історико-краєзнавчого музею, на цей час – в.о. директора цього закладу.

 

В І Т А Є М О !

З нагоди 30-річчя утворення Народного Руху України у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл «Народний Рух України в Рожищенському районі».

До Музею історії села та побуту у Копачівці завітали нащадки унтер-офіцера російської імператорської армії Єрьоміна Івана Івановича, який мешкав у селі після відставки у 1856 році.

У Рожищі відбувся безкоштовний показ документального фільму про оборону Донецького аеропорту. Стрічку переглядали у Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї.

З нагоди Міжнародного дня музеїв у КУ «Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей» відбулася презентація «Музейних зошитів».

Відбувся історичний екскурс «Гетьман Іван Мазепа» – спільний захід Рожищенського районного історико-краєзнавчого музею та Центральної районної бібліотеки.

З нагоди Дня українського добровольця, у Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід за участю старшокласників школи №3 м.Рожище та добровольців Миколи Габдулхакова та Миколи Дацюка.

У Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї вшанували пам’ять Головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Героїв Небесної Сотні, які загинули під час подій Революції Гідності, вшанували у Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї.

У Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відбулась зустріч із воїном-інтернаціоналістом Віктором Мартинюком, приурочена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

1 2 3 »