Головна » 2019 » March » 7 » Пам’яті Романа Шухевича
09:24
Пам’яті Романа Шухевича
Пам’яті Романа Шухевича

У Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї вшанували пам’ять Головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Саме 5 березня 1950 року в містечку Білогорща неподалік міста Львова загинув в бою із військами НКВД Роман Шухевич.

У вступному слові директор музею Наталія Патійчук зауважила, що сьогоднішній захід, який проходить під назвою «Нескорений Генерал», присвячений видатній в історії України постаті – Роману Шухевичу. «Генерал-хорунжий, головний командир Української Повстанської Армії Роман Шухевич – це людина, яка була чи не найвизначнішою постаттю збройної боротьби українського народу в часи Другої світової війни і після неї. Своєю особистою поведінкою, організаційними та політичними здібностями він залишається ідеалом українського патріота, взірцем мужності та людської сили» – зазначила Наталія Ігорівна.

Про значення в українській історії постаті Романа Шухевича розповіла місцева активістка Ірина Ющук.

По тому, учням 10-го класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 м.Рожище продемонстрували фільм «Відомий і невідомий Шухевич», у якому стисло було відображено біографію видатного головнокомандуючого УПА.

Яскравим доповненням стала тимчасова виставка, присвячена Генералу Шухевичу, на прикладі якої завідувач основним видом діяльності музею Роман Трофімчук розповів присутнім цікаві штрихи з життя Романа Шухевича. Зокрема те, що є непідтверджена легенда про те, що Роман Шухевич проводив збори підпільників в с.Рудка-Козинська Рожищенського району.

Директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 м.Рожище Мирослав Максимюк відмітив, що такі заходи є важливими в процесі патріотичного виховання молоді і доречним було б запровадити в школах такий предмет як «національно-патріотичне виховання».

На завершення, усі учасники зустрічі вшанували Романа Шухевича хвилиною мовчання.

Джерело: Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 450 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]