Головна » Художній музей

Виставковий проєкт «Мистецькі скарби Олицького палацу» із колекцій Волинського краєзнавчого музею та приватних зібрань презентовано у рамках Міжнародної наукової конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини». Учасники конференції стали її першими відвідувачами.

До дня коронації Данила Романовича (1253) та з нагоди 820-річчя від дня його народження у Художньому музеї відбулася презентація виставки історичного плакату, яку присвячено цим важливим історичним подіям.

7 жовтня о 16 год. у Художньому музеї Луцька відбудуться заходи в рамках виставкового проєкту «Королівство Русь»: виставка «Лучеськ. Вимір часу»; друга виставка історичного плакату «7 жовтня».

Колектив Художнього музею, відділу Волинського краєзнавчого музею, поповнився іще однією працівницею. Її завдання – доповнювати пречудовою грою на піаніно візуальне споглядання творів мистецтва.

Презентація виставкового проєкту «Луцьк. Вимір часу» мистецького об'єднання «Куля» зібрала у Художньому музеї щирих прихильників та шанувальників творчості луцьких художників – Олександра Дишка, Елеонори Сабової-Дишко, Олександра Більчука.

3 вересня о 16.00 годині у Художньому музеї відбудеться презентація виставкового проєкту Мистецького об’єднання «Куля» «Лучеськ. Вимір часу», який приурочений святкуванню Дня міста та 30-річчю відновлення Незалежності України.

У Художньому музеї відкрито нову виставкову експозицію «У просторі свободи. Вибрані твори 1991–2021 років із колекцій Волинський краєзнавчий музей».

Нещодавно Андрій Клішин з Горлівки, що на Донеччині, який нині вимушено проживає на Київщині, подарував музею полотно «Repentance» («Покаяння», 2020) – вельми цікаве як за змістом, так і за стилістичними засобами.

5 липня о 17.00 годині у Художньому музеї відбудеться презентація унікальної платформи Фонду Музею Голодомору «Зерна правди». Учасником події стане резидентка першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення» та амбасадорка проєкту Музей Голодомору Оксана Забужко.

Про це розповіла Зоя Навроцька – завідувачка Художнього музею, відділу Волинського краєзнавчого музею, заслужена працівниця культури України, керівниця науково-дослідного відділу Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, у телепрограмі «Ретро-Волинь».

Неназваний благодійник подарував Художньому музею м. Луцька цікавий малюнок. Його автором є відомий український художник-реаліст, портретист та реставратор Теофіл Копистинський, який жив у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття.

Велелюдна атракція у Художньому музеї цьогоріч була обмежена карантинними вимогами. Однак це не стало на заваді теплій атмосфері, яка панувала впродовж всього свята.

17 травня о 20.00 годині у Художньому музеї стартуватиме Міжнародна культурно-мистецька акція «Ніч музеїв - 2021». Тема: «Європа – Україна. За покликом взаємопритягання».

Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради розпочинає серію зустрічей для гідів Луцька та туроператорів в’їзного туризму з керівниками музеїв, директорами установ, власниками закладів. Перша зустріч відбудеться уже цієї суботи, 10 квітня об 11.00 в Художньому музеї.

У Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, відбулося відкриття ювілейної виставки творів Емми Андієвської – знаної української мисткині та літераторки (Мюнхен).

19 березня о 15.00 у Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, відбудеться відкриття ювілейної виставки творів Емми Андієвської – знаної української мисткині та літераторки (Мюнхен).

Одразу після локдауну Художній музей розпочинає нову сторінку своєї виставкової діяльності. Першою ластівкою цього сезону стане міні-експозиція проекту «Українська шляхта: слава і честь».

Художній музей, відділ Волинського краєзнавчого музею, продовжує знайомити відвідувачів зі своєю багатою колекцією творів образотворчого мистецтва другої половини ХХ – початку ХХІ століть із фондових запасників.

У Художньому музеї підбили підсумки конкурсу студентських наукових робіт «Художній музей: сторінки історії, дослідження колекцій, вивчення та професійний аналіз творів із постійної експозиції музею та тимчасових виставок».

У переддень святого Миколая у Художньому музеї, із дотриманням усіх карантинних вимог, відбулось чудове дійство – «АРТ-клас «Різдвяні янголи».

18 грудня (у п’ятницю) у Художньому музеї відбудеться атракційна подія – ART-клас «Різдвяні ангели»!

7 листопада народився український художник, педагог та музейник Микола Іванович Чернюк (1945–2001) – людина, що посіла помітне місце в історії культури та освіти міста Луцька, Волині та й України.

Оголосили конкурс наукових студентських робіт «Художній музей: сторінки історії, дослідження колекцій, вивчення та професійний аналіз окремих творів із постійної експозиції музею та тимчасових виставок».

Вони отримали щедрий подарунок – три твори від мисткині Христини Козюк, яка нині мешкає в Чикаго.

Фонди музею поповнилось ще одним цінним артефактом - Олександр Дишко 9 жовтня передав на постійне зберігання до Волинського краєзнавчого музею знаковий твір із власного доробку «З’їзд європейських монархів у Луцьку 1429 року».

У середу, 7 жовтня, о 15:00 год. у  Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, відбудеться перший захід культурно-мистецького проєкту «Королівство Русь».

Для того аби побачити мистецьку спадщину чудового портретиста та гравера епохи Відродження – Лукаса Кранаха Старшого не обов’язково подорожувати за кордон. Твір цього унікального художника є лише один на всю Україну і знаходиться він у колекції Художньому музеї у Луцьку.

Під такою назвою, з нагоди відзначення 935-ої річниці Луцька, у Художньому музеї 11 вересня відбулось відкриття виставки творів луцької мисткині, учасника мистецького об’єднання «КУЛЯ» Елеонори Сабової-Дишко.

11 вересня о 15.00 у Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, відбудеться презентація виставкового проєкту волинської художниці Елеонори Сабової-Дишко під інтригуючою назвою «Мовчання – золото», який присвячено 935-ій річниці від часу першої писемної згадки про Луцьк.

У рамках проєкту «Тиждень Миколи Кумановського у Художньому музеї» вже відбулась низка цікавих подій. Окрім друзів художника, які приходять сюди із щирим пошануванням та колоритними спогадами, частими гостями музею стали луцькі журналісти і студентська молодь навчальних закладів міста.

Тиждень від 31 серпня по 7 вересня у Художньому музеї оголосили Днями Миколи Кумановського. На відвідувачів чекають екскурсії, лекції, бесіди про цю неординарну особистість, його внесок у художню культуру сучасної України.

Завідувачка Художнього музею, відділу Волинського краєзнавчого музею, Зоя Навроцька у відеопроєкті «Фронтера» розповіла про митця, його долю, погляди на світ і трагічну загибель.

З 18 липня, після вимушеної перерви пов’язаної з карантином, у Луцьку вже працює Художній музей, відділ Волинського краєзнавчого музею.

Сьогодні 80-річчя від дня народження Костянтина Шишка (1940–2002), блискучого поета, перекладача, автора цікавого художнього доробку.

Міжнародна культурно-мистецька акція «Ніч музеїв» – одна із найбільш популярних подій, які відбуваються у Художньому музеї одинадцять років поспіль. Цьогоріч обставини життя, пов’язані з карантином, внесли свої корективи.

1 2 3 ... 7 8 »