Головна » 2020 » December » 20 » У Художньому музеї вже побували… різдвяні янголи
15:21
У Художньому музеї вже побували… різдвяні янголи
У Художньому музеї вже побували… різдвяні янголи

У переддень святого Миколая, покровителя Луцька, у Художньому музеї, із дотриманням усіх карантинних вимог, відбулось чудове дійство – «АРТ-клас «Різдвяні янголи».

Зініційоване музейниками та Луцькою дитячою художньою школою, за підтримки Катерини Дирко та Людмили Самольянової із ресторації De Vino, воно проходило під особливим патронатом Луцького міського голови Ігоря Поліщука в атмосфері благодійництва, культури та мистецтва.

Наймолодші учні художньої школи (клас Віри Конської) на цей час перевтілились у різдвяних янголів із німбами, крильцями – на взірець справжніх вихованців Миколая.

З великою сумлінністю вони малювали власні твори на різдвяну тематику в середовищі великої музейної зали, ніби відчуваючи на собі уважні погляди мистців минулого. Не вщухали веселощі й радість, пахло хвоєю, горіли свічі у срібних канделябрах, мерехтіли блискітками ялинкові прикраси…

Особливого настрою додавав музичний супровід Терези Верзун-Ролінгер, лауреатки міжнародних конкурсів, яка виконувала твори Баха, Ліста, Шопена…

Мер міста Ігор Поліщук прийшов до музею не з порожніми руками – кожному маленькому учаснику він вручив різдвяний подаруночок із похвальними словами.

Знаючи проблему музейників щодо накопичення фондів творами сучасних художників, він спрезентував неймовірний подарунок – коштовне полотно «Груші дозріли» із доробку відомої луцької художниці Елеонори Сабової-Дишко.

Започатковану Ігорем Поліщуком добродійну традицію дарування підхопили маленькі художники, передавши музею свої різдвяні малюнки.

У залах музею ще довго лунали звуки фортепіанної музики, жарти, добрі слова побажань… Вишукані смаколики в креативному оформленні Катериною Дирко додали усім особливих емоцій.

«Коли ЩЕ відбудеться подібне свято?», – на завершення питали милі учасники дійства…

Колектив музею висловлює щиру вдячність Тетяні Гнатів та працівникам Департаменту культури Луцької міської ради за успішну реалізацію проекту!

Джерело: Художній музей м. Луцька, відділ ВКМ

Категорія: Художній музей | Переглядів: 191 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]