Головна » Музей етнографії Волині та Полісся при Волинському національному університеті

Волинське телебачення у програмі «Народна скарбниця» розповіло про Музей бджільництва Волинського краю.

   У Музеї етнографії Волині та Полісся при Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки студентка V курсу спеціальності «Історія» Вікторія Дяченко провела майстер-клас із вишивки бісером «Веселкою сплетуться кольори».

   Мед вважають одним із найкорисніших продуктів для організму людини. Увага до цього продукту є надзвичайною, тому волинські ентузіасти-бджолярі створили невеличкий музей бджільництва у селі Баїв Луцького району.

   У Музеї етнографії Волині та Полісся при Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбувся майстер-клас на тему «Жіночий головний убір у традиційному та сучасному костюмі».

   15 травня в Музеї етнографії Волині та Полісся при Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбувся майстер-клас із петриківського розпису.

   22 березня у Музеї етнографії Волині і Полісся Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся урочистий захід для дітей «Казки в музеї…», організований студентами ІV курсу спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» в межах навчального курсу «Музейна педагогіка».
   На історичному факультеті відбулася виставка одягу та декоративних тканин із колекції Музею етнографії Волині та Полісся при Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Композиційно її поділено за техніками виготовлення та за групами: одяг та рушники.
    У Музеї етнографії Волині та Полісся Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся навчально-виховний захід «Зустріч весни». Його організували та провели четвертокурсники спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» для учнів першого класу СЗОШ № 5 м. Луцька.
   Оскільки сприйняття музейної інформації вимагає великого розумового і фізичного напруження, майбутні музеєзнавці побудували захід з урахуванням вікових особливостей дітей.
   26 березня 2012 року, до 135-их річниць від дня народження Д. Щербаківського (1877-1927), Федора Шміта (1877-1942) і Миколи Макаренка (1877-1938), на історичному  факультеті Волинського національного університету імені Лесі  Українки була відкрита виставка „Їм сурми не грали”.