Головна » 2015 » June » 1 » Жіночий головний убір у традиційному та сучасному костюмі
19:53
Жіночий головний убір у традиційному та сучасному костюмі
Жіночий головний убір у традиційному та сучасному костюмі

   13 травня в Музеї етнографії Волині та Полісся при Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбувся майстер-клас на тему «Жіночий головний убір у традиційному та сучасному костюмі».

   До заходу долучилася завідувач відділу етнографії Волинського краєзнавчого музею Людмила Мірошниченко-Гусак, яка продемонструвала традиційні головні убори наших бабусь, а також способи їх зав’язування. Окремо етнографом було зауважено, що різнилися головні убори дівчат, молодичок та старших жінок. Зокрема, дівчата носили стрічки та віночки; молодички – хустки та намітки, а жінки старшого віку здебільшого носили лише намітку. Так, Павло Чубинський у середині ХІХ ст. зафіксував, що існувало 150 способів зав’язування намітки, сьогодні ж збереглося лише кілька.

   Крім традиційних головних уборів, студентки ІІ курсу спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» показали присутнім, як сьогодні продекорувати свій зовнішній вигляд за допомогою шарфів та головних уборів.

Світлана ЧИБИРАК,

завідувач Музею етнографії Волині

та Полісся при СНУ імені Лесі Українки

Джерело: СНУ імені Лесі Українки

Категорія: Музей етнографії Волині та Полісся при Волинському національному університеті | Переглядів: 977 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]