Головна » Лопатенський історико-природничий музейний комплекс

У «Цуманській пущі», що на Волині, знаходиться унікальний історико-природничий комплекс. Розташувався він у гущі соснового лісу, тут можна пізнати місцеву історію та навіть відпочити.

Що чекає колишній ідеологічний музейний комплекс у волинських лісах? Про це пише Наталія Малімон у газеті «День».

У День партизанської слави заступник голови Ківерцівської районної державної адміністрації Яна Церкевич спільно з депутатами районної ради, істориком-краєзнавцем Іраїдою Майданець та директором ЦБС Любов'ю Михальчук, відвідали Лопатенський історико-краєзнавчий музейний комплекс.

Меморіальний комплекс партизанської слави на Ківерцівщині потребує нового наповнення та підходу – вважає заслужений журналіст України, член національних спілок журналістів та краєзнавців, лауреат премії імені академіка Петра Тронька, ініціатор створення Музею лісу в урочищі Лопатень Валерій Мельник.

Український інститут національної пам’яті готовий в межах своєї компетенції долучитися до реекспозиції Лопатенського історико-природничого музейного комплексу

   У ці травневі дні музейний комплекс, що знаходиться в урочищі Лопатень Ківерцівського р-ну, відвідують дорослі і діти з Волині та сусідніх областей. Їдуть, щоб віддати шану загиблим у роки війни, покласти квіти на могили та до обеліска Слави, оглянути партизанські землянки, ознайомитися з експонатами музеїв Волинського лісу та Партизанської слави, садибою лісівника, старовинною пасікою, пройтися екологічною стежкою, попити цілющої радонової водиці з лісового джерела.

    У Ківерцівському районі відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави та 45-річчя Лопатенського музею партизанської слави.
   Одне з небагатьох місць на Волині, якими ще в радянський час вшановували загиблих у Другій світовій війні, і де не обмежилися рядовим обеліском - Музей партизанської слави в урочищі Лопатень, що на території Ківерцівського району Волині. Комплекст створений на реальному місці розташування загону радянських партизан.