Головна » Маневицький краєзнавчий музей

Нещодавно у Маневицькому краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки мистецьких робіт Валентини Ненадкевич «Душі багатство в барви перелито». Ця виставка стала першою персональною виставкою художниці.

Перебуваючи із робочим візитом на Маневиччині, з метою парламентського контролю народний депутат України Ірина Констанкевич відвідала Маневицький краєзнавчий музей, де здійснюються ремонтні роботи за рахунок коштів соцеконому.

У Маневицькому краєзнавчому музеї зберігається близько 13 тисяч цікавих та унікальних раритетів. Про найцікавіші експонати музею в Маневичах розповів його директор Петро Хомич.

У Маневицькому краєзнавчому музеї, з нагоди Дня захисників та захисниць України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва, Дня УПА, рій «Козацька надія» Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка зустрівся з учасником АТО Романом Семенюком.

Джури рою «Козацька надія» Маневицького ліцею імені Героя України Андрія Снітка побували у Маневицькому краєзнавчому музеї, щоб віддати шану тим, хто в роки Другої світової війни в глибокому тилу боровся з нацизмом.

Маневицький краєзнавчий музей реконструюють до кінця наступного року. Відкриті торги для пошуку підрядника на платформі ProZorro оголосив відділ культури та туризму Маневицької селищної ради. Очікувана вартість реконструкції – 1,345 мільйона гривень.

У Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася презентація експозиції «Новітня історія Маневиччини в світлинах другого кварталу 2021 р.».

Маневицький краєзнавчий музей відкрив виставку «Подаровані експонати музею» та запрошує всіх небайдужих до справи збереження історії рідного краю.

У Маневицькому краєзнавчому музеї з нагоди 25-річчя від дня прийняття Конституції України було презентовано виставку «Символіка нашого народу».

З нагоди Міжнародного дня музеїв у Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася урочиста академія, у якій взяли участь представники влади, наукових інституцій Волині, громадських організацій та ін.

У Маневицькому краєзнавчому музеї відбувся Форум колекціонерів Волині «Флора і фауна на предметах колекціонерів», який організували Маневицький музей, Волинська асоціація колекціонерів «Паритет» та Волинське обласне управлінням лісового господарства.

З нагоди Міжнародного дня музеїв Маневицький краєзнавчий музей організував на базі музею та у Маневицькій публічній бібліотеці семінар «Нові акценти музейництва».

14-15 травня у конференц-залі Маневицького краєзнавчого музею відбудеться Форум колекціонерів Волині «Флора і фауна на предметах колекціонерів».

Наближається головне свято християн – Світле Христове Воскресіння, яке символізує перемогу життя над смертю, доброти над злом і безмежної віри над відчаєм. З цієї нагоди у Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «Великодній вернісаж».

У Маневицькому краєзнавчому музеї відбулась година Пам’яті та вшанування учасників ліквідації катастрофи на ЧАЕС.

До Маневицького краєзнавчого музею запросили жительку смт. Колки, викладачку громадянської освіти Колківського ВПУ Наталію Павлюк, майстриню з написання писанки «крапанки».

Під такою назвою у Маневицькому краєзнавчому музеї було проведено тематичний захід та презентовано виставку з фондів музею.

Сьогодні у Маневицькому краєзнавчому музеї, в пам’ять 87-их роковин Голодомору в Україні. священнослужителі Маневич з очільниками місцевої влади помолилися за пам’ять жертв Голодоморів в Україні та відслужили Панахиду за жертвами Голодоморів в Україні.

До Дня Гідності та Свободи у Маневицькому краєзнавчому музеї̈ було проведено урок патріотизму та розгорнуто виставку із фондів музею «Майдан – шлях до свободи».

18 листопада юні джури ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Героя України Андрія Снітка побували у Маневицькому краєзнавчому музеї, оглянули його виставки та на власні очі побачили човен-моноксил.

Усіх охочих Маневицький краєзнавчий музей запрошує на виставку «Казкові наречені минулого і сучасного».

Дванадцятиметровий човен-довбанку, яку витягли з річки Стир 5 років тому, вкотре оглянули науковці Національної академії наук України. Історичну знахідку нині зберігають у спеціальному приміщенні маневицькі музейники.

З нагоди 5-ої річниці відкриття «Маневицького човна-моноксила», Маневицький краєзнавчий музей 9-10 жовтня проводить урочисту академію та Міжнародну науково-практичну конференцію «Маневицький човен – проблеми реставрації, консервації, збереження та вивчення».

У Маневицькому краєзнавчому музеї після майже тримісячного карантину, була проведена оглядова екскурсія в незавершеній новій будівлі музею одного експоната «Маневицький човен – моноксил».

Враховуючи умови сучасного карантину і розуміючи, що це одна із трагічних сторінок історії людства, працівники Маневицького краєзнавчого музею почали формувати фонди пов’язані з пандемією коронавірусу в Україні.

У Маневицькому краєзнавчому музеї нині діє виставка «Колиска роду – українська хата», на якій представлені предмети побуту волинської сільської хати.

З моменту запровадження карантину стало відомо про наміри уряду радикально скоротити видатки держбюджету на культуру, залишивши лише кошти на утримання інституцій, але попри всі негаразди реконструкція Маневицького краєзнавчого музею продовжується...

Унікальний 12-ти метровий човен-довбанка отримав окреме приміщення у Маневицькому краєзнавчому музеї. На його облаштування планують виділити більше 1,5 мільйони гривень.

Унікальний човен-довбанку, який знайшли влітку 2015 року в Маневицькому районі Волинської області, перевезли до майбутнього музею одного експонату, який облаштовують на базі Маневицького краєзнавчого музею.

Після завершення усіх юридичних процедур розпочали будівельні роботи із реконструкції Маневицького краєзнавчого музею. Це дасть змогу розмістити у добудованому приміщенні човен-довбанку.

У Маневицькому краєзнавчому музеї, на виставці «Свята сорочка вишивана – це оберіг і захист мій», відбулися народознавчі зустрічі.

На Волині готуються оголосити тендер на добудову Маневицького краєзнавчого музею для розташування стародавнього човна.

Унікальний човен-довбанка часів Київської Русі досі зберігається на пилорамі в Маневичах, – повідомляє 12 канал.

1 2 3 4 »