Головна » 2021 » December » 8 » «Душі багатство в барви перелито» у Маневицькому музеї
09:57
«Душі багатство в барви перелито» у Маневицькому музеї
«Душі багатство в барви перелито» у Маневицькому музеї

У Маневицькому краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки мистецьких робіт Валентини Ненадкевич «Душі багатство в барви перелито». Ця виставка стала першою персональною виставкою художниці яка народилася в с.Чорторийськ що на Маневиччині (нині вона мешкає в м.Луцьку), адже за життя жодної її персональної виставки організовано не було.

На виставці, яка функціонуватиме до січня 2022 року, представлені 34 різнопланові образотворчі роботи. Експозицію склали творчі роботи, які були виконані протягом трьох років.

Зазначимо, що у зв’язку з карантинними обмеженнями на урочистій церемонії лишень були присутні жителі с.Чорторийськ зокрема: Діваков Валерій Іванович – пенсіонер, вчитель біології та образотворчого мистецтва, Кузьмич Ніна Степанівна – вчитель зарубіжної літератури, двоюрідна сестра Калінчик Тетяна Андріївна – вчитель початкових класів та образотворчого мистецтва, рідна сестра – Галина Юріївна Шкабура, Чеб Мирослава Петрівна – історик, Тачинська Надія Петрівна – однокласниця, вчитель початкових класів, а також Смальчук Валентина Василівна – голова профспілки працівників освіти.

Присутні наголосили, що виставка робіт залишила після себе чимало вражень. Наповнена символами, вона заставила відвідувачів до філософських роздумів над сюжетами, що викликають не завжди звичні асоціації, які направляють думки у несподіване та спрямовують до роздумів про Красу, Доброту та Любов.

Виставка творчих робіт художниці – свого роду підсумок великої роботи та виявлення рівня професійної майстерності. Її мета – ознайомити як фахівців так і широкий глядацький загал із досягненнями майстрині та водночас, посприяти розкриттю її творчих здібностей для подальшої професійної орієнтації.

Ми дуже раді відкрити глядачу творчість оригінальної художниці, чиє ім’я по праву має зайняти почесне місце серед творчих особистостей Маневиччини та Волині початку ХХІ століття.

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 1578 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]