Головна » Ківерцівський районний краєзнавчий музей

Директорка Ківерцівського краєзнавчого музею, депутатка райради Оксана Сущук не просто керує музеєм, зачинившись у теплому кабінеті. Навпаки – її частіше не застанеш на робочому місці, адже поспілкуватися зі старожилами, відшукати ще живих свідків певних історичних подій – у цьому вся пані Оксана.

Нещодавно, за участі Ківерцівського краєзнавчого музею, відбулася науково-розвідувальна експедиція до місця розташування колишнього єврейського поселення – містечка Трохимброд, яке існувало на Ківерцівщині.

У межах угоди про співпрацю з Ківерцівським краєзнавчим музеєм викладачі кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Волинського національного університету імені Лесі Українки взяли участь у роботі спільного науково-методичного семінару «Актуальні проблеми розвитку музейної справи в Україні».

У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулися Національні читання твору однієї з класиків польської культури, волинянки за походженням, Габріелі Запольської (Марії Стефанії Корвін-Пйотровської).

Найцікавіші зустрічі – це зустрічі з носіями історії. Сама така зустріч з ветеранами, учасниками та активістами ківерцівського осередку Народного руху України відбулася у краєзнавчому музеї

Завдяки грантовій підтримці для розвитку неурядових організацій ІСАР Єднання, Громадська організація «ФемінізмУА» провела на базі Ківерцівського краєзнавчого музею дводенний тренінг «Проекти – підготовка і управління ними: погляд донорів».

Директорка Ківерцівського краєзнавчого музею Оксана Сущук в ефірі Громадського інтерактивного телебачення розповіла про роботу музею у Ківерцях, а також про Міжнародний день музеїв.

З нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв, за ініціативи представників Волинської обласної організації Українського фонду культури, у Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася мистецька акція.

На факультеті історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Захистимо пам’ять: захист та меморіалізація масових поховань часів Голокосту в Україні», яку презентувала директорка Ківерцівського краєзнавчого музею Оксана Сущук.

Нова директорка Оксана Сущук перетворює комунальний краєзнавчий музей у Ківерцях на науково-дослідний, туристичний і культурно-освітній центр.

Саджанець був взятий відомим київським селекціонером Остапом Михацем методом щепи з дерева у Колодяжному – родинного обійстя Косачів. Це одне з небагатьох дерев, які ще збереглись від старого садка.

Для відзначення 150-річчя від дня народження відомої української письменниці, поетки, громадської діячки Лесі Українки (Лариси Косач-Квітки) у Ківерцівському краєзнавчому музеї 23 лютого відбулося відкриття тематичної виставки.

Директорка Ківерцівського краєзнавчого музею Оксана Сущук в ефірі Громадського інтерактивного телебачення розповіла про роботу Ківерцівського музею, життя музеїв під час карантину та про державну підтримку музеїв в Україні.

У Ківерцівському краєзнавчому музеї експонується виставка «Волинь в Українській революції 1917 -1921 роках». Окремо, в експозиції, акцентується увага на подіях навколо бою під Крутами та на легендарній особі Матвія Данилюка, родичі якого мешкали у селі Озеро Ківерцівської окремої територіальної громади.

З нагоди пам’ятної дати у Ківерцівському краєзнавчому музеї цього дня відбулося відкриття виставки «Захистимо пам’ять: захист та меморіалізація масових поховань часів Голокосту в Україні», в рамках проєкту «Мережа пам’яті – Захистимо пам'ять».

Автобус 1-го тербатальйону «Волинь», який передали Ківерцівському краєзнавчому музею, понищили невідомі.

Про акторку, сценаристку, прозаїк, фейлетоністку, публіцистку, журналістку та феміністку Габріелю Запольську розповіла директорка Ківерцівського краєзнавчого музею Оксана Сущук у відеопроєкті «Фронтери».

До Дня Державного Прапора України відбулась презентація виставки «Прапор України – честь, воля, єдність» – перший результат роботи Ківерцівського краєзнавчого музею за нової директорки.

Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради повідомляє про оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Ківерцівський краєзнавчий музей»

У Ківерцівського краєзнавчого музеї нині зберігаються дві роботи української художниці Лідії Спаської.

Урок образотворчого мистецтва з третьокласниками Ківерцівської експериментальної Всеукраїнського рівня школи І-ІІІ ступенів провела вчителька цього навчального закладу Галина Гаврилюк в місцевому краєзнавчому музеї.

Ківерцівський краєзнавчий музей тісно співпрацює з Громадською організацією „Історико-пошукове об’єднання „Невідомий солдат” (м. Київ).

Такий шлях пройшов прапор Волині з ківерчанином Ігорем Квачем. У День Героїв Небесної Сотні він подарував його Ківерцівському краєзнавчому музею.

У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрилася персональна фотовиставка заслуженого журналіста України, члена Національної спілки краєзнавців України, лауреата Всеукраїнської премії імені академіка Петра Тронька, природоохоронця, фотографа, краєзнавця, письменника Валерія Мельника.

Цим життєвим кредом керується учениця 11 класу Ківерцівської експериментальної Всеукраїнського рівня школи-комплексу І-ІІІ ступенів Анна Сахарчук, яка любить малювати з малих літ. У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрита виставка її робіт «Перші мотиви».

У День пам’яті жертв голодоморів Ківерцівський краєзнавчий музей розгорнув виставку Українського інституту національної пам’яті «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу» під час мітингу-реквієму у міському парку.

Літературно-музична композиція під такою назвою відбулася на площі перед Ківерцівським краєзнавчим музеєм в День Гідності та Свободи за участю музейників, представників органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, політичних партій, громадських організацій, організацій, установ, шкільних колективів, жителів міста.

Під час урочистого підведення підсумків чемпіонату району з футболу Ківерцівський краєзнавчий музей розгорнув фотовиставку, присвячену презентації книги Ореста Яворського „Історія Ківерцівського футболу”, яка знайомить з історією цього виду спорту в краї з 1923 року.

Виставка картин Фасиля Фурса під назвою „Природи виловлена мить” відкрилася нещодавно у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї.

У Ківерцівському краєзнавчому музеї демонструвалася виставка „Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори”, яка не залишила байдужим жодного відвідувача.

У Ківерцівському краєзнавчому музеї для працівників Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» провели урочисті заходи з нагоди Дня працівника природно-заповідної справи.

Нещодавно у Ківерцівський краєзнавчий музей Укрпошта доставила цінний дарунок – книгу Мирона Нестерчука «Блакитна сарна», видану у цьому році у львівському видавництві «Каменяр».

У Міжнародний день захисту дітей в Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася зустріч представників владних структур міста Ківерці та гміни Пшигодзіце Велькопольського воєводства і міста Томашув Любельські Люблінського воєводства Республіки Польща.

1 2 3 4 »