Головна » 2019 » November » 22 » Історія ківерцівського футболу в документах
13:09
Історія ківерцівського футболу в документах
Історія ківерцівського футболу в документах

Під час урочистого підведення підсумків чемпіонату району з футболу Ківерцівський краєзнавчий музей розгорнув фотовиставку, присвячену презентації книги Ореста Яворського „Історія Ківерцівського футболу” (Ківерці: ПП Іванюк В.П., 2018. – 90 с.), яка знайомить читачів з історією цього виду спорту в краї з 1923 року, відколи у Ківерцях були футбольні команди „Kolejaz” („Залізничник”) та „Волинянка”.

Автор книги – гравець захисту і півзахисту, виступав у ківерцівській команді „Локомотив” у 1948–1951 роках. Срібний призер обласного чемпіонату 1948 року, чемпіон області в 1949 році, фіналіст Кубка Волині у 1949 і 1950 роках. Після виступів за ківерцівський „Локомотив” У 1951–1956 роках грав за збірну команду Київського держуніверситету імені Т. Г. Шевченка.

Почесними гостями свята були: донька Ореста Яворського – Ірина Степанюк, внучка Оксана з чоловіком Андрієм та правнучка Катруся, які прибули з Києва. Напередодні вони ознайомилися з історичними місцями району, побували на міському стадіоні, у школі № 1, яку в 1951 році закінчив Орест Петрович, ознайомилися з експозиціями Ківерцівського краєзнавчого музею, подарували цікаві експонати. Учасників урочистостей вітали голова райради Олександр Гурський, перший заступник голови райдержадміністрації Юліан Таранчук, міський голова Володимир Жгутов, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту РДА Галина Слатініна, провідний спеціаліст відділу Марія Хазанюк, голова Федерації футболу району Юрій Ващук.

Святковий настрій футболістам дарували виступи колективівСпіваночка(керівник Тетяна Людвіг) та зразкового театру танцюЗорецвіт(керівник Марія Щербатюк) Центру позашкільної освіти, де і проходило дійство.

Спільний захід вдався. І запам’ятається багатьом. Це пропаганда здорового способу життя, виховання інтересу до краєзнавства, знайомство з непересічними особистостями краю.

Родина Ореста Яворського

Степан Войчик,
старший науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 392 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]