Головна » Старовижівський народний краєзнавчий музей

Відбулася LXX Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Старовижівщина та її населені пункти в історії України та Волині», присвячена 30-річчю проголошення Незалежності України, 500-річчю від першої писемної згадки с.Чевель та 150-й річниці церкви Різдва Пресвятої Богородиці с.Чевель.

Чимало цікавої інформації про минуле можна почерпнути у Старовижівському краєзнавчому музеї, переглянувши виставкові стенди амуніції до стрілецької зброї, що використовувалася за часів Першої та Другої світових воєн.

Художниця Наталія Люклянчук для Старовижівського краєзнавчого музею намалювала серію портретів історичних діячів, котрі пов’язані з Волинню.

Старовижівський краєзнавчий музей пропонує майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «На щастя».

Старовижівському краєзнавчому музею передали прапор, з яким поліцейські воювали на Сході України.

   У Старій Вижівці відбулася презентація вишитої карти України, до створення якої долучилися працівники казначейської служби багатьох районів та областей держави. Представлення карти відбулося у Старовижівському краєзнавчому музеї.

   У Старовижівському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Творчі шляхи письменника, заслуженого діяча мистецтв України, Василя Гея на Старовижівщині».

   У селищі Стара Вижівка було представлено унікальний 25-метровий вишиваний рушник – символ річниці Незалежності України, до створення якого долучилися працівники Старовижівського народного краєзнавчого музею.

   У селі Сереховичі Старовижівського району на Волині відкрито самобутній пам’ятник, як дарунок землякам-односельчанам від уродженця села, народного депутат України І скликання, одного із засновника держави, Почесного громадянина Волині, Луцька, письменника та журналіста, музейника та краєзнавця Андрія Бондарчука.

   Облаштувати музей старожитностей у власному магазині Ярослава БАЩУКА зі Старої Вижівки спонукало телебачення. Саме із телеекрана довідався про те, як щирі українці створюють приватні осередки українського побуту і традицій.

   Солдати під Дебальцевим отримали зворушливе послання від учениці 6-А класу з смт. Стара Вижівка і прийняли рішення подарунок дівчинки та її теплий лист передати у Старовижівський краєзнавчий музей. Ці речі неодмінно стануть експонатами нової експозиції, присвяченої антитерористичній операції на Сході України.

   У Старовижівському районному краєзнавчому музеї відкрилась перша персональна виставка робіт відомої майстрині соломоплетіння Валентини Якимович/

   Музейна епопея у Сереховичах тривала майже п'ять років. Недавно депутати Старовижівської районної ради нарешті поставили в ній приємну крапку. Переважною більшістю депутатських голосів приміщення колишньої аптеки в центрі села, яке тривалий час стояло пусткою і руйнувалось, передано під краєзнавчий музей.
   У Старовижівському районному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки робіт майстрині із с.Смідин Людмили Трифонівни Козачук під назвою „Душа, залюблена у рідний край”.
   25 жовтня 2012 року відбулись урочистості з нагоди відкриття офісу-музею Старовижівської районної спілки ветеранів Афганістану. Відтепер воїни-афганці матимуть окреме приміщення для своєї діяльності.
Про це стало відомо 4 травня під час сесії Волинської обласної ради.
Депутат ради Ігор Гузь («Фронт Змін») виступив із депутатським запитом, у якому розповів, що ініціатором створення музею є екс-депутат, виходець із села, директор музею історії Луцького Хрестовоздвиженського братства Андрій Бондарчук.
     Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України, Старовижівським народним краєзнавчим музеєм підготовлено і 27 березня 2012 року проведено в смт. Стара Вижівка сорокову  Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Старовижівщина та її населені пункти в історії України та Волині”.