Головна » 2017 » March » 1 » Творчі шляхи письменника
21:37
Творчі шляхи письменника
Творчі шляхи письменника

26 лютого у Старовижівському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Творчі шляхи письменника, заслуженого діяча мистецтв України, Василя Гея на Старовижівщині». Виставка приурочена до ювілейної дати – 75-річчя з дня народження та вшанування пам’яті, річниці з дня смерті поета.

Ініціаторами та співорганізаторами виставки стали учасники аматорського хору війни та праці «Надвечір’я». Багато із них були особисто знайомі із Василем Геєм. Вони і надали матеріали для виставки, це – фотографії, листування, документи, вирізки з газет, збірки з автографами. Всього понад 60 фотодокументальних експонатів.

Теплими словами вдячності та шани пригадали роки знайомства із Василем Геєм Олена Чабан, Вячеслав Недзельський, Микола Шаясюк та Петро Сачук. Із Василем Степановичем Геєм їх пов’язували не тільки професійні, а й дружні стосунки.

Автор багатьох пісенних творів, не оминув увагою Старовижівський край. Пісні Гея з репертуару «Надвечір’я» у цей день звучали по особливому тепло. Це: «Моя поліська батьківщина», «Не жури мене, осене», «Пригорни нас вільна доле» та інші.

Поет живий доти, доки живуть його вірші, пам’ять та спогади про нього. Виставка у краєзнавчому музеї буде діяти до 26 березня, запрошуємо людей які не байдужі до творчості В. Гея, краси рідного поетичного слова та пісні.

Джерело: Старовижівський краєзнавчий музей

Категорія: Старовижівський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 767 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]