Головна » Музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному

У рамках ХХ Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня» його учасники 4 вересня відвідали Музей «Лісової пісні» та Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

Учасники ХХ Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня» 4-5 вересня відвідають музеї у Луцьку та на Ковельщині.

6 серпня 110 років від дня завершення Лесею Українкою драми-феєрії «Лісова пісня» (1911).

У рамках Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру» в урочищі Нечимне посадили фруктові дерева.

4-6 вересня на Волині відбувся ХІХ Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Лісова пісня». У рамках проведення свята його учасники відвідали літературно-меморіальний музей Лесі Українки в Колодяжному та побували в урочищі Нечимне, що поблизу Скулина.

Журналісти та відомі волинські письменники, під час прес-туру з нагоди відновлення Лесиного лісу, відвідали місця, які у своїх відомих творах оспівувала поетеса Леся Українка.

6–9 вересня в Луцьку та у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки і Музеї «Лісової пісні» в урочищі Нечимне відбудеться Міжнародний поетично-мистецький фестиваль «Лісова пісня»

П Р О Г Р А М А

У 2018 році воно відбудеться 6–9 вересня у Луцьку та на Ковельщині. Гостями заходу будуть відомі письменники з України, Білорусі, Польщі, Болгарії та Чехії, а також волинські літератори.

5-6 серпня у місті Ковелі, Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та урочищі «Нечимне» Ковельського району відбувалося обласне поетично-мистецьке свято «Лісова пісня»

5-6 серпня в м. Ковелі та урочищі «Нечимне» Ковельського району відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня», яке проводиться на Ковельщині з 2001 року.

   Невдовзі з’явиться третє видання «Лісової пісні» Лесі Українки. Цього разу – німецькою мовою

    6 серпня 1911 року Леся Українка закінчила написання своєї драми-феєрії «Лісова пісня». Це вершина творчості письменниці, її гімн рідній землі та рідному народу.

   Компанії «FILM. UA» та «Animagrad» розпочали роботу над першим повнометражним мультфільмом «Мавка. Лісова пісня» за мотивами класичного твору Лесі Українки.

   Озеро Нечимне, яке свого часу надихнуло Лесю Українку до написання драми-феєрії „Лісова пісня”, що у Ковельському районі, знову катастрофічно обміліло, шар води не перевищує 10-20 сантиметрів.

 

Сподіваємося в області знайдуться люди, яким не байдужа доля колиски „Лісової пісні”

   1-2 серпня на Ковельщині відбулося традиційне поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”. Гості відвідали Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, де відбулася „Година пам’яті” Лесі Українки біля погруддя поетеси. У другий день святкове дійство пройшло на лісовій галявині в урочищі Нечимне. Присутні мали змогу відвідати Музей „Лісової пісні”, ознайомитися з місцевістю, яка колись надихнула Лесю Українку на написання літературного шедевру.

   Волинь − музейний край. У цьому учасники стажування наукових працівників України на базі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки могли переконатися 3 липня, відвідавши краєзнавчий музей у районному центрі смт. Маневичі та святе для лесезнавців місце − урочище Нечимне.

   2-3 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та Музеї „Лісова пісня” в урочищі Нечимне відбулося поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”, започатковане Волинською спілкою письменників України 14 років тому у честь річниці написання однойменної драми-феєрії письменниці.

   Першої неділі серпня Лукашева сопілка традиційно скликає волинян на свято «Лісова пісня». І хоч серця українців нині в тривозі та скорботі, бо на східних теренах іде жорстока боротьба за незалежність і державну цілісність України, поетично-мистецька зустріч на берегах Нечимного таки відбудеться – у неділю, 3 серпня. Цьогоріч вона буде пройнята особливими патріотичними мотивами.

   3-4 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки та Музеї „Лісова пісня” в урочищі Нечимне відбулося поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”, присвячене 102-ій річниці від дня завершення Лесею Українкою драми-феєрії „Лісова пісня”.
   3-4 серпня ц. р. на Ковельщині відбудеться тринадцяте поетично-мистецьке свято "Лісова пісня", присвячене сторіччю пам'яті Лесі Українки і 102-й річниці від часу написання її безсмертної драми-феєрії. Це свято вирізняється з-посеред усіх, які відбуваються в нашому краї, своїм неповторним чаром, поєднанням поезії, театру, фольклору, народної музики.
   31 липня, під головуванням заступника голови Ковельської райдержадміністрації Андрія Мигулі відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки і проведення поетично-мистецького свята „Лісова пісня”.
   Минулими вихідними Ковельщина святкувала 101 річниця від часу написання славетною Лесею Українкою безсмертної драми-феєрії «Лісова пісня». 12 днів знадобилося нашій відомій землячці, щоб створити шедевр світової драматургії, де переплелися міфічні образи, волинські звичаї та обряди, народні повір’я.