Головна » 2014 » July » 29 » ТРАДИЦІЇ: зустрінемось у Нечимному, у музеї „Лісової пісні”!
13:50
ТРАДИЦІЇ: зустрінемось у Нечимному, у музеї „Лісової пісні”!
ТРАДИЦІЇ: зустрінемось у Нечимному, у музеї „Лісової пісні”!

   Першої неділі серпня Лукашева сопілка традиційно скликає волинян на свято «Лісова пісня».

   І хоч серця українців нині в тривозі та скорботі, бо на східних теренах іде жорстока боротьба за незалежність і державну цілісність України, поетично-мистецька зустріч на берегах Нечимного таки відбудеться – у неділю, 3 серпня. Цьогоріч вона буде пройнята особливими патріотичними мотивами. У час випробувань нам треба гуртуватися і гартувати дух, не втрачати віри й оптимізму. Так учила сама велика Українка, рядки якої сьогодні звучать особливо актуально:

     Слово, чому ти не твердая криця,

     Що серед бою так ясно іскриться?

     Чом ти не гострий, безжалісний меч,

     Той, що здійма вражі голови з плеч?

   На зустріч із волинянами прибудуть відомі волинські поети й фольклорні гурти, талановиті виконавці, звучатиме сопілка і бандура. Гостям лісового свята продемонструє свої надбання музей драми-феєрії «Лісова пісня», який на початку серпня відзначить перше десятиріччя. Тут же буде розгорнена виставка-продаж книжок волинських видавництв, художніх робіт, виробів традиційних народних ремесел.

   Овіяна легендами дядька Лева «таємнича місцина» скулинського лісу, що надихнула Лесю Українку на написання безсмертної драми-феєрії, чекає шанувальників творчості Лесі Українки, усіх небайдужих.

   Початок мистецького дійства 3 серпня на лісовій галявині о 12-й годині. Виїзд автобуса з Луцька в урочище Нечимне о 9.00 від готелю «Україна», повідомила газеті «Волинь-нова» письменниця Ніна Горик.

Категорія: Музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному | Переглядів: 1109 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]