Головна » Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового

До Дня захисника та захисниць України, Дня Українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня створення УПА у Торчинському народному історичному музею імені Григорія Гуртового розгорнуто тематичну виставку.

До 30-річчя Незалежності України у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового презентовано виставку «Символи української єдності».

До 25-ої річниці Конституції України у Торчинському народному історичному музею імені Григорія Гуртового було проведено тематичну вікторину під девізом «Граючи – вивчай».

Весело та гамірно було у Торчинському народному історичному музею імені Григорія Гуртового у Міжнародний день захисту дітей. Його відвідувачами стали талановиті дітки, які завітали на презентацію виставки своїх «мистецьких творів».

Цьогоріч Торчинському народному історичному музею імені Григорія Гуртового – 64. Уже дев’ять років цей заклад – без свого творця й натхненника, який відійшов у засвіти у 2012-му.

До Дня Європи в Україні, який відзначається у третю суботу травня, працівники Торчинського історичного музею імені Г. О. Гуртового провели тематичну вікторину.

У Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулася презентація виставки «Великодні сюжети в вишитих роботах Наталії Мадей». На ній представлено вишивані рушники в різних інтерпретаціях.

У Луцькому районі створюють туристичний маршрут, до якого увійдуть пам’ятки культурної спадщини кожної громади. Про це у прямому ефірі телеканалу «Аверс» розповіли голова Луцької районної ради Олександр Омельчук та депутатка райради Лариса Понєдєльник.

Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового буде включений у туристичну мапу Волині.

У Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся майстер-клас з виготовлення великодніх зайчиків та декоруванню пасхальних яєць.

Саме таке враження складається, якщо подивитися відео із засідання комісії обласної ради, під час якого Олександр Пиза від Торчинської громади висловив офіційну позицію... Про це пише кандидат історичних наук та волинський музейник Олександр Мельник.

Це питання вивчала постійна комісія облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на сьогоднішньому черговому засіданні.

Нещодавно у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового почала функціонувати виставка «Фактор свободи», підготовлена Українським інститутом національної пам'яті та Центром дослідження визвольного руху.

У Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового для вихованці 8-9 класів ОЗЗСО «Торчинський ліцей Торчинської селищної ради» відбувся захід на відзначення 207-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

У Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового є чимало матеріалів, які представляють життя та творчість Тараса Шевченка, а також людей, чиї долі пов’язані з «духовним батьком українського народу».

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки у Торчинському історичному музеї імені Г. О. Гуртового відкрили виставку художниці Ніни Фесенко.

На пошанування пам’яті Героїв новітньої історії України у Торчинському історичному музеї було проведено тематичний захід для учнів 8-го класу місцевого навчального закладу.

В експозиції Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового є гігантоліт, знайдений на північно-східній околиці села Хорохорин, в урочищі Олександрівка.

Торчинська громада вчергове просить передати в обласну комунальну власність історичний музей імені Григорія Гуртового, аби зробити з нього філію Волинського краєзнавчого музею.

З нагоди свята Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового підготував виставку, яка розкриває історичний аспект цієї події.

Кожен розділ експозиції Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового має свої цікавинки. В одному з них, під назвою «Волинь – край козацький», це – мортира.

Напередодні новорічно-різдвяних свят у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового почала діяти тематична виставка дитячих малюнків під назвою «Від Миколая до Водохреща».

Спогади засновника Торчинського народного історичного музею, уродженця Запорізького краю, почесного громадянина Волині, Луцького району і Торчина Григорія Гуртового (1924–2012) про голодомор-геноцид 1932–1933 років, який закарбувався у його дитячій пам’яті небаченими жахіттями, важким болем і невимовною скорботою.

25 листопада на базі Торчинського історичного музею імені Г. О. Гуртового буде проводитись освітній семінар «Простір спадщини: єврейський цвинтар і міська історія».

У Торчинському історичному музеї діє розділ експозиції про події Революції Гідності, оповідають про її хід починаючи від студентського Євромайдану і закінчуючи розстрілом активістів.

Про історію, культуру та пам’ятки Торчина розповів директор Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник у відеопроєкті «Фронтери».

З нагоди Дня Незалежності України Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового презентував онлайн-виставку про вихідців з Луччини і Торчина у боротьбі за незалежну Українську Державу.

Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового вітає з Днем Державного прапора України й прийдешнім святом Незалежності та презентує виставку малюнків.

У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулися благодійні майстер-класи Ольги Будько з виготовлення глиняної рибки.

Як думаєте, чи існує зв’язок між рублем і качалкою? Згадуєте про радянські гроші і розкачування тіста? І не можете їх пов’язати? А наші предки називали так дещо інші речі...

У колекції Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового є досить оригінальна річ – сокирка-амулет Х–ХІІ ст. періоду Київської Русі, вона відтворює в мініатюрі зразок справжньої бойової сокири.

Колекція Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового поповнилася печаткою збирача податків Торчинської сільської общини ХІХ ст.

У колекції Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового є 9-сантиметровий бомбомет (міномет) Г-Р зразка 1915 року.

З якими грошима ходили на ринок у Європі в ХVІІ столітті? Про це розкаже експонат зі збірки Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового.

У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового діє виставка художніх робіт внучки Миколи Куделі – Ніни Фесенко, під назвою «Шляхами Тарасової долі».

1 2 3 4 5 6 »