Головна » Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового

Нещодавно у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулося відкриття художньо-меморіальної виставки картин «Митець і місто. Відкриваємо імена», присвяченої 75-річчю від дня народження української художниці і педагога Лесі Каспрук.

30 листопада у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового відбудеться відкриття художньо-меморіальної виставки «Митець і місто. Відкриваємо імена: Леся Каспрук». Початок о 12.00 год. Виставка присвячена 75-річчю від дня народження української художниці і педагога Лесі Павлівни Каспрук.

Голодомор 1932–1933 років – одна з найтрагічніших подій в історію нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Щороку в останню суботу листопада українці вшановують пам’ять невинних жертв цих років. До таких заходів долучився колектив Торчинського народного історичного музею, який спільно з ГО Союз українок смт Торчин та працівниками бібліотек містечка підготував та провів вечір-реквієм «Свіча пам’яті», присвячений 85-й річниці Голодомору.

Під такою назвою працівниками Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового було проведено інтелектуально-пізнавальна гра до Дня української писемності та мови. Проходила вона в ЗОШ І-ІІ ступенів с. Буяни.

Нещодавно у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового проходила хвилююча і цікава зустріч з уродженцем села Баківці Луцького району, учасником бойових дій на теренах українського Донбасу, а також спортсменом і першим призером України на «Іграх нескорених» у Торонто (2017 р.) Сергієм Торчинським.

У Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулася презентація серії картин, яка має дещо незвичне призначення – звертати не лише до естетики, але й до самоусвідомлення, світитися не лише художнім образом, але й образом минулих віків.

У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся захід, присвячений 925-річчю з часу найдавнішої згадки про містечко.

У Торчинському історичному музеї імені Григорія Гуртового презентовано виставку «За Україну, за її волю!», присвячену 27-ій річниці відновлення незалежності України та 100-річчю відродження української державності у ХХ ст.

У неділю, третього червня, відбувся історичний велопарад «Торчин – Білосток – Торчин», організований «Національним корпусом» та історичним музеєм імені Григорія Гуртового.

Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового та активісти «Національного корпусу» запрошують усіх бажаючих долучитися до історичного велопараду «Торчин-Білосток-Торчин».

Річниці з часу перепоховання Т.Г.Шевченка присвячена тематична виставка «Шевченкіана Василя Врублевського», відкрита у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового.

157 років тому великий світоч нашого народу й творець нової української літератури Тарас Шевченко назавжди повернувся на рідну землю. А 172 років тому Шевченко побував у ряді сіл, міст і містечок Великої Волині... Саме цій темі був присвячений захід, якій відбувся нещодавно в Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового.

До Дня Європи у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулася тематична година, на яку була запрошена молодь, адже саме вона чине найбільше має розуміти та аналізувати процеси співпраці та спільного розвитку України з європейськими країнами.

У Будинку культури села Буяни відбулося відкриття виставки картин «Духовне небо благословенної Волині». Її авторка – співробітниця Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового, уродженка села Ніна Анатолївна Фесенко.

Нещодавно учні Баївської школи прослухали лекцію про непересічного діяча періоду Української революції 1917–1921 рр., уродженця села Миколу Миколайовича Ковальського, яку прочитав директор Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового Олександр Мельник.

Працівниками з Торчинського народного історичного музею ім. Г. О. Гуртового був підготовлений та проведений майстер-клас з ліплення з глини, у якому взяли участь учні 5-6 класів ЗОШ I-II ст. с. Усичі.

На передодні Великодня, для дітей учасників російсько-української війни з селища Торчин, учнів початкових і середніх класів місцевої загальноосвітньої школи у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового провели майстер-клас з розпису писанок.

Таку назву має виставка, що діє в Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового.

У Торчині відбулася організована працівниками музею імені Григорія Гуртового зустріч з вояками добровольчого полку «Азов» Національної гвардії України.

Під такою назвою у Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового діє виставка, яка знайомить з пам’ятними місцями, пов’язаними з перебуванням у цьому краї Великого Кобзаря.

Серед тих, для кого Шевченкові слова стали дороговказом протягом всього свого життя, був наш земляк Микола Куделя – відомий збирач Шевченкіани і шанувальник творчості Великого Кобзаря.

Колектив Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового відгукнувся на запрошення вчителів Навчально-виховного комплексу №26 м. Луцьк долучитись до заходів, які відбувались у цьому закладі до вшанування пам’яті геніальної поетеси Лесі Українки.

У Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового проведений захід до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, учасниками якого були учні 9-х класів місцевої загальноосвітньої школи.

У Торчині працівники музею імені Григорія Гуртового спільно з ГО «Союз українок» та Бібліотекою для дорослих організували вечір пам’яті «І слава їх встає, не вмерши».

У Торчинському історичному музеї імені Григорія Гуртового на День Соборності України презентували цікаву виставку – декоровану мапу «З Україною в серці» авторства молодої художниці з Івано-Франківська Марічки Пазинюк.

Усі ми з нетерпінням чекаємо новорічно-різдвяних свят, намагаємось поринути у атмосферу загадковості, чарівності, піднесеності. Саме з такими думками у Торчинському народного історичного музеї імені Г. О. Гуртового була створена тематична виставка «Різдвяне диво».

До новорічно-різдвяних свят у Торчинському історичному музеї імені Г. О. Гуртового виготовляли обереги-ангелочки, які через волонтерів Василя Пристайчука та Віталія Лісецького уже передали нашим військовослужбовцям у прифронтову зону Донбасу.

Нещодавно у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбулася цікава зустріч з волонтерами, організована спільно з працівниками Бібліотеки-філії для дорослих смт. Торчин і місцевим осередком «Союзу українок».

Щорічно у четверту суботу листопада усіх небайдужих до нашого історичного минулого українців об’єднує день скорботи та пам’яті невинно убієнних страждальників від Голодоморів 1921 – 1923, 1932 – 1933 та 1946 – 1947 рр. Цього разу з ініціативи працівників історичного музею ім. Г.Гуртового віче-реквієм вдруге відбулося у селищі Торчин.

У Торчині відбулися заходи до Дня захисника України, Дня українського козацтва та 75-річчя від символічної дати утворення УПА, учасники яких побували у музеї імені Г.О.Гуртового, де оглядали виставку до 75-річчя УПА, до якої були залучені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею.

Першого вересня минає п’ять років Світлої Пам’яті Григорія Олександровича Гуртового. Ім’я цієї людини знане та шановане не лише на Волині, а заслуги у розвитку культури нашого краю важко переоцінити.

Нещодавно у Торчинському історичному музеї імені Григорія Гуртового відбулося відкриття виставки картин «Кожен образ – це іскра великого сяйва», автором яких є співробітниця музею, талановита художниця Ніна Фесенко.

До кінця вересня у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового на виставці майстрині з смт Вишково Хустського району Закарпатської області Ганни Дикун можна побачити цікаві вироби з обгорток кукурудзяних качанів.

Нещодавно у Торчинському історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся цікавий пізнавальний захід – інтелектуальна гра «Іван Мазепа – людина і державний діяч», присвячена 330-річчю від початку його гетьманування.

   Для пошанування всіх представників славетного лицарського роду, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча кров і дух героїчних патріотів рідної неньки – України, у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся захід під назвою «Воїни українського духу».

« 1 2 3 4 5 »