Головна » 2018 » January » 25 » Декоровану мапу України презентували на День Соборності у Торчинському музеї
09:54
Декоровану мапу України презентували на День Соборності у Торчинському музеї
Декоровану мапу України презентували на День Соборності у Торчинському музеї

У Торчинському історичному музеї імені Григорія Гуртового на День Соборності України презентували цікаву виставку – декоровану мапу «З Україною в серці» авторства молодої художниці з Івано-Франківська Марічки Пазинюк.

Художниця Марiчка Пазинюк

На перший погляд карта дещо незвична, адже на ній не має кордонів областей чи позначених міст. Кожен із теренів виділений окремим пазлом, а разом вони складають мапу неподільної України. Малюнки зроблені у техніці декоративного розпису, різними символами вони відображають традиції і самобутність кожного краю. Таким чином мисткиня відобразила багатство Полісся і Волині, Поділля, Карпат, Центральної України, Причорномор’я, Слобожанщини, Придніпров’я, а також надію на переможний мир на Донбасі та повернення Криму.

На відкритті виставки побували учні 9-х класів Торчинської ЗОШ імені С. Гнатюка. Спочатку діти прослухали екскурсію про те, як творилася злука УНР і ЗУНР у 1919 році і яке значення це мало для українського державотворення у ХХ ст. Оглядали копії об’єднавчих документів і фотографії того урочистого моменту, дізнавалися про діячів, завдяки яким було проголошено Акт Злуки. Після цього разом з ведучими учні склали мапу неподільної України, а віршами підкреслили багатство кожного з українських теренів. Мистецький огляд роботи Марічки Пазинюк допомогла здійснити співробітниця музею, художниця Ніна Фесенко.

Наприкінці учасники заходу підійшли до думки, що сьогодні Соборна Україна – це ідеал, відображений в ударах щирих українських сердець, зокрема наших військовослужбовців на Донбасі, які з честю і правдою відстоюють територіальну цілісність рідної держави. А де правда, там і перемога.

Джерело: Торчинський історичний музей імені Григорія Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 659 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]