Головна » 2018 » November » 28 » «Свіча пам’яті»
11:51
«Свіча пам’яті»
«Свіча пам’яті»

Голодомор 1932–1933 років – одна з найтрагічніших подій в історію нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Щороку в останню суботу листопада українці вшановують пам’ять невинних жертв цих років. До таких заходів долучився колектив Торчинського народного історичного музею, який спільно з ГО Союз українок смт Торчин та працівниками бібліотек містечка підготував та провів вечір-реквієм «Свіча пам’яті», присвячений 85-й річниці Голодомору.

Під час заходу читці декламували вірші і зачитували спогади очевидців тих жахливих подій, які дали змогу кожному усвідомити, наскільки страшними були ті часи, скільки лиха принесли вони українцям.

Також перед присутніми виступила очевидиця подій 1932–1933 років, жителька с. Буяни Лідія Коломій, яка розповіла про пережитий нею жах та про те, як їй вдалося подолати голод і вижити в тих непростих обставинах.

Протоієрей УПЦКП Степан Деленів помолився за упокій невинно убієнних жертв Голодомору.

Учасники заходу хвилиною мовчання та запаленням свічок вшанували пам’ять мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю в ті страшні голодоморні часи.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 476 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]