Головна » Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

16 лютого 2022 року Ігор Олександрович Воронченко – адмірал Військово-Морських Сил ЗС України, екс-командувач ВМС ЗС України (2016–2020) передав у фонди філії НВІМУ – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки особистий комплект форми віце-адмірала ВМС України.

4 лютого 2022 року музей відвідав підполковник 51 ОМБР Сергій Фураєв та передав нам комплект своєї польової форми одягу, а також артилерійський планшет та артилерійський круг АК-4 з масштабно-прицільною лінійкою МПЛ-50.

На території філії Національного військово-історичного музею України – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відбулося урочисте вручення погонів молодшого лейтенанта курсантам кафедри військової підготовки Луцького національного технічного університету.

Сьогодні з нагоди Дня святого Миколая та в рамках проведення музейної акції «Мій тато – Герой!» співробітники філії НВІМУ- Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки передали солодкі подарунки дітям чиї батьки загинули у зоні проведення АТО/ООС. Музей щиро дякує компанії «Волинські Солодощі» та волонтеру Олександру Кваші.

Луцьку передали «Книгу пам’яті», у якій є перелік бійців Збройних сил України, що полягли за Україну з 1992 року. Захід приурочили до 30-ї річниці ЗСУ і відбувся він у Волинському регіональному музею українського війська та військової техніки.

Чим живе Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки напередодні Дня Збройних сил України?

6 грудня, з нагоди відзначення Дня Збройних сил України, о 12.00 годині у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки, відбудеться передача Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України та під час проведення міжнародних операцій з підтримання миру та безпеки.

14 жовтня Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки спільно з Луцьким національним технічним університетом, Громадською організацією «Козацьке Стрілецьке Братство» та військово-історичною групою «Азимут» проводять святкові заходи. 

У філії Національного військово-історичного музею України – Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки, відкрилася виставка моделей автобронетанкової та авіаційної техніки часів Другої світової війни та сучасності.

З нагоди Дня захисників і захисниць України, 13 жовтня о 15:00, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки, відбудеться відкриття виставки нагород та особистих речей гетьмана України Павла Скоропадського.

Завдяки Національному військово-історичному музею України його філія – Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки, отримав навчальні зразки різноманітного стрілецького озброєння.

Фонди філії Національного військово-історичного музею України – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, поповнилися мундиром екс-начальника Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-лейтенанта  Сергія Корнійчука.

Сьогодні Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки відвідали курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

У рамках акції «Подаруй державний прапор України» Волинському регіональному музею українського війська та військової техніки презентували державний прапор.

З нагоди відзначення 370-ої річниці Берестецької битви та в рамках проведення музейної акції «Мій тато – Герой!» Волинським регіональним музеєм українського війська та військової техніки було організовано екскурсію в Національний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» для дітей військовослужбовців Луцького гарнізону.

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулась презентація книги «Український фенікс». Ця книга є збіркою творів учасників українсько-російської війни уродженців та мешканців Волині.

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей та у рамках музейної акції «Мій тато – герой!» Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки організував для дітейпізнавальну екскурсію.

Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки спільно з факультетом історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки провів ряд заходів з нагоди вшанування пам’яті жертв депортації кримських татар у 1944 році.

У День пам’яті та примирення Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки організував безкоштовну екскурсію для дітей військовослужбовців Луцького гарнізону.

З нагоди 105-ої річниці Луцького прориву в роки Першої світової війни, за ініціативи Посольства Словацької Республіки в Україні та Національного військово-історичного музею України та його філії – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, на Волині відбулась науково-дослідницька експедиція місцями боїв.

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки провели заняття з предмету «Протипожежна підготовка» із практичним відпрацюванням плану пожежної безпеки музею.

Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки відвідав голова ГО «Об’єднання Київська асоціація генералів-ветеранів» Олександр Фоменко.

До Дня Збройних сил України у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки презентували фотовиставку «Воїни. Історія українського війська».

Нещодавно відбулася зустріч, під час якої ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось підписав договір про співпрацю з Національним військово-історичним музеєм України.

21 жовтня співробітники філії Національного військово-історичного музею України – Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, побували на презентації книги «Ракетні війська стратегічного призначення на Волині: воєнно-історичний екскурс».

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбувся круглий стіл з питань 75-річчя завершення Другої світової війни і проблем вивчення та представлення воєнної історії Волині в дослідженнях краєзнавців.

Фонди Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки поповнилися парадною та польовою формами одягу (нового заразка) екскомандувача Сухопутних військ України, генерал-полковника Сергія Попка.

У філії Національного військово-історичного музею України – Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки, відбулися святкові заходи, присвячені Дню Державного Прапора України та Дню Незалежності України.

Сьогодні волинський краєзнавець Петро Бущик передав у фонди Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки свою книгу «Вистояли і перемогли. Книга пам’яті».

З 25 травня Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки знову відкритий для відвідування.

За поданням Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки знаком народної пошани – медаллю «За бойові заслуги. 75 років Перемоги», нагороджено ветерана Другої світової війни Івана Маслоша.

При Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки діє гурток-студія з вивчення кіно та фото мистецтва для дітей, батьки яких загинули в зоні АТО/ООС. 29 лютого його учасники на чолі з керівником гуртка Валентином Люпою відвідали місто Київ.

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відкрито гурток-студію з вивчення кіно та фото мистецтва для дітей, батьки яких загинули в зоні АТО/ООС.

1 2 3 4 5 6 »