Головна » Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки

З метою підвищення іміджу Збройних Сил України, працівниками Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки для студентів та викладачів Ужгородського та Чернівецького університетів проведено екскурсії та уроки військово-патріотичного виховання «Захист Вітчизни»

Співробітники Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки взяли участь у святкуваннях з нагоди Дня бійця територіальної оборони, який проходив 6 жовтня на полігоні 14 окремої механізованої бригади.

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулася зустріч учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні з українськими танкістами.

На території луцького Торгово-розважального центру «PortCity» відбувся дитячий фестиваль професій, до якого долучилися й представники Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки.

У суботу, 21 липня, на меморіальному комплексі, що на вулиці Львівська, за участі працівників Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, відбулося перепоховання останків невідомого солдата, який ймовірно загинув у лютому 1944 року в боях за місто Луцьк.

Сьогодні керівник благодійного фонду «Волинь-SOS» Василенко Дмитро Володимирович, передав у Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки елементи обмундирування швейцарського солдата періоду Другої світової війни.

22 червня на території Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам’яті загиблим під час Другої світової війни.

Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки спільно з Волинським обласним військовим комісаріатом 15 червня організували у місті Луцьку виставку озброєння.

При проведенні ХІІІ обласного Фестивалю фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині, філією Національного військово-історичного музею України – Волинським регіональним музеєм українського війська та військової техніки, 5–8 червня було організовано виставки зразків зброї Збройних Сил України та плакатів.

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки проведено безкоштовну екскурсію для представників Луцької міської громадської організації «Спілка в’язнів – жертв нацизму».

9 травня, з нагоди святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки – філії Національного військово-історичного музею України, відбувся День відкритих дверей.

З нагоди Міжнародного жіночого дня у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки проведено шаховий турнір між дівчатками шахового гуртка при музеї та шахістами з Дитячо-юнацького шахово-шашкового клубу «Біла тура».

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулась зустріч з воїном-миротворцем, кінологом, інспектором по пошуку зброї що виконував миротворчу діяльність у Косово у 2001–2002 роках.

Працівники Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки взяли участь у презентації книг відомого в Україні доктора медичних наук, художника, письменника, композитора, генерал-полковника українського козацтва Михайлюка Климентія Івановича

За участі працівників Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку відбулося вшанування пам’яті жертв Другої Світової війни з нагоди 74-ої річниці визволення Луцька від нацистських загарбників.

До дня визволення Луцька у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбулася презентація виставки, присвяченої діяльності громадської організації «Ветерани ракетних військ стратегічного призначення Волинської області».

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відбувся вечір пам’яті історика, краєзнавця, учасника антифашистської підпільної групи, в'язня радянських таборів, професора Петра Кіндратовича Сміяна.

У приміщені Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відбулося нагородження триразового чемпіона Дефлімпійських ігор із кульової стрільби Колодія Олександра Ярославовича.

У переддень Нового року співробітники Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки спільно з благодійним фондом „Слава” та чорнобильською організацією привітали із святом дітей ліквідаторів аварії на ЧАЕС та дітей воїнів АТО

У приміщені Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відкрилася виставка бойових прапорів 51 та 14 окремих механізованих бригад.

У День святого Миколая співробітники Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки спільно з волонтерським фондом «Слава» та Волинським обласним військовим комісаріатом організували зустріч із дітьми воїнів АТО м.Луцька та Луцького району, які загинули, захищаючи нашу Батьківщину.

Гурток історико-технічного стендового моделювання Ковельської станції юних техніків передав на експонування до Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки 11 моделей бронетехніки.

Історичний музей села Княгининок запрошує на відкриття виставки «Далека близька війна», присвяченої Дню захисника України.

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відкрилася виставка „Військова техніка ХХ століття”.

На Мі-8 з Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки нині, як на тренажері, проходять навчання вояки із зони АТО.

Нещодавно відбулася спільна пошуково-розвідкова експедиція Спеціалізованої установи «Волинські старожитності», Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, ГО «Пам’ять Вітчизни» на території Цуманської селищної ради та Берестянської сільської ради Волинської області

Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки відвідала група військовослужбовців строкової служби Національної гвардії України.

    Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки була передана 45-мм протитанкова гармата зразка 1942 року (М-42).

   У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки демонтували вертоліт Мі-8Т та відправили до Полтави на реставрацію.

   Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки нещодавно поповнився новими унікальними експонатами. Передано на зберігання особисті документи двох російських кадрових розвідників, які поклали свої голови в бою з українським військом на Донбасі.

   До Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки з села Навіз Рожищенського району передали цікавий експонат – надмогильний камінь, який знайшли у фундаменті старої хати.

   У приміщені будинку культури села Тоболи Камінь-Каширського району відбувся круглий стіл, присвячений 100-річчю Першої світової війни та Червищанській трагедії. Перед його засіданням відбулося перепоховання останків воїнів Першої світової війни.

   Активісти Волинської "Свободи" доправили на батьківщину УПА, в урочище "Вовчак", автентичну хату-садибу періоду Другої світової війни.

   На території Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки проходили уроки „Захисту Вітчизни” для студентів Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

   2 лютого на території Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки відбулися заходи, присвячені 73-ій річниці визволення міста Луцька від німецько-нацистських загарбників.

« 1 2 3 4 5 »