Головна » Іваничівський народний історичний музей

В Історичному музеї смт Іваничі розгорнуто тематичну виставку присвячену трагедії Голодомору, на якій представлені інформаційні матеріали, книги, публікації з преси, спогади очевидців цих страшних років.

Під такою назвою в історичному музеї смт Іваничі розгорнуто тематичну експозицію приурочену до восьмої річниці Дня Гідності та Свободи, яка відзначається 21 листопада.

В Історичному музеї смт Іваничі відкрито оновлену експозицію «Вітчизну прославили мужністю», приурочену Дню захисників і захисниць України.

З нагоди 30-ої річниці Незалежності України в Історичному музеї смт Іваничі діє фотовиставка «Мій дім – моя громада!».

На даний час музей закритий для відвідувачів у зв’язку з переміщенням в інше приміщення.

Іваничівський історичний музей таки переїде в інше приміщення. Тепер вже остаточно. Про це йшлося під час чергової сесії Іваничівської селищної ради.

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в Історичному музеї смт Іваничі діє стаціонарна експозиція і тематична виставка, матеріали якої знайомлять відвідувачів з хронологією перебігу подій Другої світової війни на території Волинської області.

Іваничівський історичний музей переїде в інше приміщення, а будівлю, в якій він знаходиться зараз, планують продати. Про це йшлося під час чергової сесії Іваничівської селищної ради.

Під такою назвою у переддень Пасхальних свят в Історичному музеї смт. Іваничі відкрито тематичну виставку.

Унікальним експонатом у фондах Історичного музею смт Іваничі є музичний інструмент – скрипка 1960 року.

Унікальним експонатом Історичного музею смт Іваничі є бивень мамонта періоду кам’яної доби, палеоліту. Він викликає чи не найбільший інтерес серед відвідувачів.

Щиро вітаємо колегу, музейницю Надію Наумівну Войтюк з виданням історико-краєзнавчого дослідження про село Древині.

17 березня виповнюється 100 років від дня народження Усика В.Ф. (1921-2008) – педагога, ветерана народної освіти, краєзнавця-аматора, засновника Історичного музею в Іваничах.

В Історичному музеї смт. Іваничі у рамках культурно мистецьких заходів з відзначення дня народження Тараса Григоровича Шевченка розгорнута тематична виставка «Шлях Кобзаря – це шлях народу», яка діятиме до кінця березня.

Під такою назвою в Іваничівському музеї відкрито тематичну виставку, присвячену 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Під такою назвою у сесійній залі Іваничівської селищної ради експонувалася пересувна фотодокументальна виставка, підготовлена Історичним музеєм смт Іваничі до 32-ої річниці виведення військ з Афганістану.

Фонди Іваничівського історичного музею поповнилися новими експонатами. Нещодавно племінник поета-земляка Миколи Степановича Муцька передав особисті речі свого дядька.

Нещодавно фондова колекція Історичного музею смт Іваничі поповнилася новими експонатами радянського періоду.

На вшанування подвигу героїв Крут, в Іваничівському музеї розгорнуто тематичну викладку матеріалів і проводяться історико-патріотичні бесіди з відвідувачами музею.

На виставці в Іваничівському музеї представлені головні атрибути різдвяно-новорічних свят, виготовлені місцевими майстрами.

В історичному музеї смт Іваничі розгорнуто фотодокументальну тематичну експозицію «Події, що змінили долю України».

В Іваничівському історичному музеї експонується фотодокументальна виставка про УПА «Пам’ять вічна – пам’ять жива».

Чільне місце у колекційному зібранні Історичного музею смт. Іваничі займають люльки для паління, які були одним із атрибутів, що в першу чергу асоціюються з козацтвом.

В Історичному музеї смт. Іваничі відкрилася виставка «ФАКТОР СВОБОДИ» (Мазепинці. Петлюрівці. Бандерівці. Від людини до символа), приурочена до Дня Незалежності України, яка розповідає про трьох осіб чиїми іменами називали цілий народ – Івана Мазепу, Симона Петлюру та Степана Бандеру.

20 липня виповнюється 76-та річниця визволення селища Іваничі та населених пунктів Іваничівської ОТГ від нацистських загарбників. В експозиції історичного музею смт. Іваничі є окремий розділ, присвячений подіям Другої Світової війни.

Колекція рушників Історичного музею смт Іваничі нараховує понад сім десятків одиниць. Це вишивані рушники – як старовинні, так і сучасні, вишиті відомими і не відомими майстрами краю.

Запрошуємо ознайомитись з колекцією сорочок-вишиванок Історичного музею смт. Іваничі. Музейне зібрання чоловічих та жіночих сорочок краю кінця ХІХ – першої половини ХХ століття налічує понад 40 одиниць.

У фондах Іваничівського історичного музею є декілька листів цього періоду. Серед них два листи адресовані Савієвському Леонтію Петровичу з села Мишева Порицького району Волинської області від сина-солдата Савієвського Петра, написані у 1944 році.

Напередодні Великодніх свят Іваничівський історичний музей запросив на пасхальну віртуальну виставку.

В Іваничівському історичному музеї вшанували пам’ять Героїв Крут. Тут провели захід «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ».

Під такою назвою в Іваничівському історичному музеї діє тематична виставка до Дня державного Прапора України.

22 серпня в Іваничівському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».

До Дня пам’яті та примирення у КЗ «Іваничівський історичний музей» діє тематична фотодокументальна виставка «Вічна пам’ять солдату-герою!».

На передодні Великодня в Іваничівському історичному музеї уже традиційними стали організація тематичних виставок і проведення майстер-класів з писанкарства. І цей рік не став винятком.

1 2 3 4 »