Головна » 2021 » May » 9 » «Війні немає забуття»
00:59
«Війні немає забуття»
«Війні немає забуття»

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в Історичному музеї смт Іваничі діє стаціонарна експозиція і тематична виставка, матеріали якої знайомлять відвідувачів з хронологією перебігу подій Другої світової війни на території Волинської області, зокрема нашого краю, нацистську окупацію, жителів громади, які брали участь у війні, спротив місцевого населення проти нацистської окупації, військові операції, які проходили на території нашого краю.

Представлені спогади ветеранів і учасників війни, особисті речі, фронтові листи і нагороди, фотографії, альбоми, залишки зброї, що нагадують ті страшні роки лихоліття.

Україна входить до числа країн, найбільш постраждалих від фашизму в роки Другої світової війни. Війна прийшла на українські землі 1 вересня 1939 року – разом із першими німецькими бомбами, що впали на Львів та інші міста, а залишила їх 28 жовтня 1944 року.

Український напрям був головним на «Східному фронті», а відтак – у всій війні. Українці воювали по всьому світу: у складі Війська Польського, Червоної армії, в арміях Великої Британії, Франції, Канади та США. Українська повстанська армія від часу створення у 1942 році і до часу відступу нацистів з теренів України наприкінці 1944 року, брала активну участь у боротьбі проти німецької окупаційної системи, завдавши їй значних втрат.

У роки Другої світової війни з гітлерівською Німеччиною та її союзниками воювали близько 7 мільйонів українців. Їх внесок у перемогу над нацизмом був одним із визначальних.

1939–1945. Ніколи знову. Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Джерело: Історичний музей смт. Іваничі

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 247 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]