Головна » Музей історії Волинського національного університету імені Лесі Українки

Які музеї функціонують у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки? Про це повідомляється на офіційній сторінці навчального закладу.

Історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки здійснює набір студентів для навчання за освітньою програмою:

Музеєзнавство, пам`яткознавство, культурний туризм

   Студенти-музейники на історичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки заснували студентське наукове товариство «Музейон». 8 грудня студенти-музейники провели свій перший інтерактивний, освітній та соціально-орієнтований захід на тему «Сороміцьке в традиційній культурі».

   У рамках тижня педагогічного інституту Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся мистецький захід «Знай і люби рідний край», у якому взяли участь і працівники луцьких музеїв.

   З 20 по 22 жовтня у стінах історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбудеться презентація культурно-освітніх заходів Державного меморіального музею Михайла Грушевського (м. Львів).

   Конкурс творчих робіт „Герої не вмирають” ініціюється Центром культури і дозвілля Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Мета конкурсу - зберегти та увіковічити пам’ять про героїв, які віддали життя за Україну. Конкурс проводиться на добровільних засадах без обмежень у віці та територіальної приналежності.

   У музеї історії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч випускників 1964 року фізико-математичного факультету колишнього педагогічного інституту.

   Історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки оголосив прийом студентів на перший курс денної та заочної форм навчання за державним замовленням і за кошти фізичних та юридичних осіб за напрямами (спеціальностями) „Музейна справа та охорона пам’яток історії і культури” і „Документознавство та інформаційна діяльність”. Освітньо-кваліфікаційні рівні: бакалавр, спеціаліст, магістр.

   У музеї історії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки студенти педагогічного інституту зустрілися з ветераном партизанського руху у роки війни Анатолієм Ольховичем.
   9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію людства як Свято Перемоги над німецьким фашизмом. 68 років ми живемо під мирним небом. Вдячні нащадки, особливо в ці травневі дні, згадають своїх визволителів – ветеранів Великої Вітчизняної війни. Нещодавно в музеї історії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч двох поколінь – студентів інституту фізичної культури і здоров’я та голови Ради ветеранів вишу, доцента Вадима Кудя.
   В музеї історії СНУ імені Лесі Українки студенти хімічного факультету зустрілись із завідувачем кафедри здоров’я та фізичної культури, доцентом Анатолієм Вольчинським.
   15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 24-та річниця виведення військ із Афганістану. А 19 лютого в Музеї історії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч студентів юридичного та фізичного факультетів із ветераном афганської війни Ігорем Ковальчуком, приурочена до цих дат.
   4 лютого у виставкому центрі «Рідна Волинь» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася виставка члена Національної спілки художників України, волинського майстра пензля Оксани Ядчук-Мачинської.
   Ось уже 2 роки у СНУ імені Лесі Українки успішно функціонує виставковий центр «Рідна Волинь». Тут поряд із традиційним мистецтвом (народним вбранням, предметами побуту) представлено й картини художників-професіоналів.
    На підтримку ініціативи ветеранів війни та вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни, увічнення їх пам’яті 22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. У Музеї історії студенти ІІІ курсу хімічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки зустрілися з ветераном партизанського руху Анатолієм Ольховичем.
   Для сивочолих ветеранів війна – це частина життя, яка повстає у спогадах, ранах і нагородах, які й нині знаходять своїх героїв. У Волинському національному університеті імені Лесі Українки уже стало доброю традицією в ці травневі дні зустрічатися з ветеранами війни – нашими працівниками. 3 травня 2012 року студенти юридичного факультету прийшли до музею, щоби привітати Вадима Кудя з Днем Перемоги, послухати спогади про нелегкі юнацькі роки, про його участь у війні.
   У Музеї історії Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася цікава зустріч студентів Педагогічного інституту із завідувачем кафедри здоров’я та фізичної культури, доцентом Анатолієм Вольчинським.
   Присутні ще раз пригадали події 26-річної давнини, коли сталася страшна екологічна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції, спричинена вибухом і руйнуванням четвертого енергоблоку.