Головна » Музей жертв тоталітарних режимів

   В обласному центрі Волині провели ексгумацію останків розстріляних в’язнів Луцької тюрми: воронка від авіабомби була по вінця повна людськими кістяками. Заплановано зробити музей Луцької тюрми на першому поверсі монастиря, який уже реставрують, – повідомив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл.

   Спеціалістами Луцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з завідувачем Музею жертв тоталітарних режимів  Ніною Патрай для неповнолітніх, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, було організовано екскурсію.

   З метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги до трагічних подій в історії України завідувач Музею жертв тоталітарних режимів Ніна Патрай організувала зустріч учнів та студентів із колишніми політв’язнями.

   17 жовтня у приміщенні Волинського технікуму Національного університету харчових технологій відбулася презентація книги Надії Корнійчук «Небесна сотня», підготовлена співробітниками Волинського краєзнавчого музею і Музею жертв тоталітарних режимів.

   18 травня українці відзначатимуть День пам’яті жертв політичних репресій. З нагоди цієї події у Музеї жертв тоталітарних режимів при Волинському технікумі НУХТ відбулась зустріч студентської молоді з політичними в’язнями комуністичного режиму, які боролися за волю України.

   У Волинському технікумі НУХТ відбувся лекторій на тему «Історія УПА на Волині». Його для студентів провів старший науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис. Після закінчення лекторію, для студентів провели екскурсію по експозиції Музею жертв тоталітарних режимів.

   Мешканців обласного центру Волині прохають принести речі, які можна віддати у музей Майдану.
   Експозиція, присвячена загиблим за Україну на Майдані у Києві, може з’явитися у Музеї жертв тоталітарних режимів.
   Нещодавно в Луцьку на вулиці Кафедральній, 12 відкрили Музей жертв тоталітарних режимів. Його створили на базі Волинського технікуму Національного університету харчових технології згідно з рішенням обласної ради, – пише «Волинь-нова».
ВРАЖЕННЯ ПЕРШИХ ВІДВІДУВАЧІВ
   Депутатам Волинської облради показали, що можуть зробити з людьми прихильники методів інквізиції та репресій. Візит у музей жертв політичних репресій у Луцьку відбувся у рамках Дня депутата облради у середу, 27 листопада.
   Офіційне відкриття Музею жертв тоталітарних режимів відбулось сьогодні, 22 листопада. Створили його на базі Волинського технікуму Національного університету харчових технологій.
   Заради популяризації Музею жертв тоталітарних режимів, розташованому в обласному центрі Волині, депутати вирішили все ж влаштувати урочисте його відкриття. Про це говорили 31 жовтня під час засідання постійної депутатської комісії Волинської обласної ради з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації.
   Для волинського музею жертв тоталітарних режимів, який знаходиться у Луцьку, відкрили благодійний рахунок. Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні депутатської комісії Волиньради з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ.
   На Волині уже кілька років тривають розмови про облаштування музею в колишній Луцькій тюрмі, де 22—23 червня 1941 року органи НКВС розстріляли від 2 до 4 тисяч українських патріотів, – про це йдеться на шпальтах газети «Волинь-нова».
   Минулого тижня на засіданні постійної комісії обласної ради йшлося про Музей жертв тоталітарного режиму. Його створюють на базі Волинського технікуму Національного університету харчових технологій. Вже виділено та відремонтовано кімнату, зібрано матеріали для експозиції. Проте необхідно ще не менше 100 тисяч гривень на придбання стендів та вітрин.