Головна » 2014 » May » 17 » Зустріч з політичними в’язнями у Музеї жертв тоталітарних режимів.
21:23
Зустріч з політичними в’язнями у Музеї жертв тоталітарних режимів.
Зустріч з політичними в’язнями у Музеї жертв тоталітарних режимів.

   18 травня українці відзначатимуть День пам’яті жертв політичних репресій. З нагоди цієї події у Музеї жертв тоталітарних режимів при Волинському технікумі НУХТ відбулась зустріч студентської молоді з політичними в’язнями комуністичного режиму, які боролися за волю України.

   Політичні в’язні завітали до Музею, де раніше знаходилась Луцька тюрма, в якій вони провели не один рік, не тільки, щоб поділитися досвідом пережитого, але й щоб виховати у підростаючого покоління пошану і любов до своєї історії, рідного краю, держави, виховати у нього почуття патріотизму, мужності і відваги.

   Зустріч розпочалась з виступу завідувача музею Ніни Патрай, яка охарактеризувала основні періоди боротьби українського народу з тоталітарними режимами. Вона наголосила, що під час комуністичного періоду роки тоталітаризму стали найкривавішою сторінкою української історії, наслідки якої – мільйони загиблих і репресованих.

   Зі зворушливими і вражаючими спогадами про найстрашніші і найжахливіші роки поневірянь у тюрмах і концтаборах перед студентами виступили голови Волинської обласної та Луцької міської громадських ветеранських організацій «Товариства політичних в’язнів і репресованих» Віктор Федорук та Валентина Єгорова, а також політичні в’язні Антон Костюк, Анатолій Неспай, Анастасія Грабовська, Іван Солтан, Марія Ткачук, Ростислав Кушнірук та Микола Коц.

   Також студенти, ветерани та усі присутні переглянули вражаючий фільм «Соловецькі великомученики», про концтабір в Соловках.

   Зустріч завершилася гімном України, який спільно виконали студенти і політичні в’язні.

Джерело: Волинський технікум НУХТ

Категорія: Музей жертв тоталітарних режимів | Переглядів: 1054 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]