Головна » 2014 » Травень » 21

   Напередодні Міжнародного дня музеїв та дня пам’яті жертв політичних репресій у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося засідання круглого столу на тему: “Духовність і культурно-історична спадщина Ківерцівщини: проблеми збереження”. Участь у заході взяли представники церковних громад УПЦ, УПЦ КП, РКЦ та УГКЦ, очільники району і міста, працівники галузей освіти, культури, музейних установ, краєзнавці та преса.

   За ініціативи Степана Івахіва у місті залізничників відзначили День музеїв. Святкувати почали у Ковельському історичному музеї, а закінчилося дійство пішою ходою від вулиці Соборної, де знаходяться Свято-Воскресенський собор та Благовіщенська церква, до пам’ятника паровозу. Уся хода відбувалася під світло факелів.

   22 – 23 травня у Луцькому державному історико-культурному заповіднику відбудеться чергова Десята (ювілейна) наукова конференція «Любартівські читання», яка впродовж років збирає фахівців з історії міста Луцька. Цьогоріч форум присвячений непересічній події далекого 1429 року – з’їзду в Луцьку європейських монархів. В рамках першого дня конференції, о 15-00, у Луцькому державному історико-культурному заповіднику відбудеться відкриття виставки «Старожитності Луцького замку». Підготовлена вона двома науковими інституціями – Державним історико-культурним заповідником в м.Луцьку та Волинським краєзнавчим музеєм.

   Волинь стала десятою областю на шляху копії штандарту Першого Українського фронту. Це – символ Всеукраїнської естафети пам’яті, присвяченої 70-ти річчю визволення держави від фашистських загарбників. У Луцьку ветерани війни і молодь зустрічали копію фронтового штандарту у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки.