Головна » 2014 » May » 21 » У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулося засідання круглого столу.
17:55
У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулося засідання круглого столу.
У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулося засідання круглого столу.

   Напередодні Міжнародного дня музеїв та дня пам’яті жертв політичних репресій у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося засідання круглого столу на тему: “Духовність і культурно-історична спадщина Ківерцівщини: проблеми збереження”. Участь у заході взяли представники церковних громад УПЦ, УПЦ КП, РКЦ та УГКЦ, очільники району і міста, працівники галузей освіти, культури, музейних установ, краєзнавці та преса.

   На початку зустрічі заступник голови райдержадміністрації Євгеній Зубенко та голова районної ради Андрій Киричук привітали працівників музеїв з професійним святом та вручили Почесні грамоти Ківерцівської районної ради та районної державної адміністрації Степану Войчику – доглядачу музейних фондів КП "Ківерцівський краєзнавчий музей" та Валентині Шульгач - директору Лопатенського музею партизанської Слави – за вагомий внесок у розвиток музейної справи. З подарунком для музею завітав і міський голова Володимир Жгутов.

   Головний спеціаліст з охорони культурної спадщини відділу культури Єлізавета Левчук коротко ознайомила присутніх з матеріалами про духовну і культурну спадщину Ківерцівщини. Спілкування проходило у дружній, невимушеній атмосфері. Обговорено багато цікавих і актуальних тем, серед яких: стосунки між державою та церквою, проблемні питання, що виникають при проведенні ремонтів у храмах, особливо у тих, що є пам’ятками архітектури, можливі шляхи відновлення унікального польського кладовища у селищі Олика та ряд інших.

   Підводячи підсумки зустрічі начальник відділу культури райдержадміністрації Галина Слатініна, яка й була ініціатором проведення круглого столу і в.о. директора музею Степан Войчик подякували присутнім та особливо духовенству за зустріч і закликали до подальшої співпраці. Подяка була висловлена окремо благочинному Ківерцівського округу УПЦ, отцю Олександру Кондратюку та отцю Андрію Яковлюку за подарунки для музею, а також за надану молодіжною організацією К.Р.О.К. допомогу у відновленні партизанських землянок в урочищі Лопатень напередодні Дня Перемоги.

   На закінчення присутні мали можливість оглянути зали музею та залишили у книзі відгуків свої записи.

Джерело: Ківерцівська районна державна адміністрація

 

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 828 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]