Головна » 2014 » Травень » 15

   15 травня у Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в рамках науково-практичного семінару “Олександр Рисак. Особистість. Творчість. Доля”, присвяченого 75-річчю від дня народження професора Олександра Опанасовича Рисака, відбулася літературно-мистецька година на вшанування пам’яті відомого вченого-лесезнавця.

   Музей волинської ікони до Міжнародного дня музеїв презентує нещодано відреставровану ікону „Благовіщення” XVIII ст. Реставраційні роботи були проведені реставратором Волинського краєзнавчого музею Ларисою Обухович.

   35 малярських робіт з багатого творчого доробку подружжя Романа та Надії Федин на запрошення обласного відділення Українського фонду культури представили у виставковій залі Ковельського історичного музею.

   Волинський краєзнавчий музей 16 травня 2014 року проводить V наукову конференцію „Волинський музей: історія і сучасність”, присвячену 85-річчю Волинського краєзнавчого музею та 24-й річниці Незалежності України.

П Р О Г Р А М А

   15 травня відкрито ювілейну виставку „Волинський краєзнавчий музей – скарбниця історико-культурної спадщини волинського краю”, присвячену 85-річчю від дня заснування музею.

   20 років тому відкрився історичний музей при Радехівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів Любомльського району. Про його роботу розповіла у телевізійних новин Волинська ОДТРК:

   Таку назву має персональна виставка волинської художниці Валі Михальської, яка минулої неділі відкрилася у Музеї-садибі В’ячеслава Липинського, що в селі Затурці Локачинського району.

   22-23 травня 2014 року в приміщенні дирекції Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку відбудеться  Х ювілейна конференція «Любартівські читання», присвячена 585-й річниці з’їзду Європейських монархів у місті Луцьку.

   Колектив Художнього музею у Луцьку готується до проведення Міжнародної акції «Ніч музеїв». З присвятою Тарасові Шевченку, в ніч із 17 на 18 травня, відбудеться культурно-мистецький проект «Український романтизм» за участі Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька».