Головна » 2014 » May » 15 » Україна у променях західного сонця у Ковельському історичному музеї (ВІДЕО).
15:51
Україна у променях західного сонця у Ковельському історичному музеї (ВІДЕО).
Україна у променях західного сонця у Ковельському історичному музеї (ВІДЕО).

   Подружжя львівських художників – Роман та Надія Федини були учасниками багатьох виставок в Україні та за кордоном. Дипломанти 19-го міжнародного гуцульського фестивалю, чиї роботи з кераміки та живопису зберігаються в приватних колекціях по всьому світі, представили свою творчість на розсуд волинян. Спочатку  в обласному центрі, а відсьогодні й у Ковелі.

   Експресія. Енергія. Сила. Творчість. Такі слова добрав сам львівський художник Роман Федина, представляючи цикл картин “Україна у променях західного сонця”. 35 малярських робіт з багатого творчого доробку подружжя Романа та Надії Федин на запрошення обласного відділення Українського фонду культури представили у виставковій залі Ковельського історичного музею. Тема полотен – традиційне життя мешканців Прикарпаття: запальні гуцульські танці, народні обряди, колоритна природа.

   Цікаво, що свої картини подружжя Федин створює разом, “в чотири руки”. Свої картини Федини пишуть на полотні олійними фарбами за допомогою маленького шпателя – мастихіна. Художники виробили свій, особливий стиль. Він нагадує кольорову графіку. Проте насичене яскравими барвами зображення здається об’ємним. І неодмінно  живим.

   Експресія художників одразу передалась і відвідувачам експозиції.

Джерело: Телевізійний Центр Ковель

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 891 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]