Головна » Ковельський історичний музей

Колекція образотворчого мистецтва Ковельського історичного музею поповнилась новими експонатами.

Науковий співробітник Ковельського історичного музею Василина Столярчук 19 листопада прочитала для здобувачів освіти ліцею №3 міста Ковеля лекцію «Ковельщина в контексті визвольно-повстанського руху армії УНР 1917–1921 рр.».

Відомо, що музеї стають цікавими, якщо демонструють унікальні експонати. Ковельський історичний музей не виняток – його можна сміливо віднести до когорти цікавих музеїв, адже фонди постійно поповнюються унікальними, автентичними, цінними речами.

У колекції Ковельського історичного музею тепер є щотижневий ілюстрований літературно-мистецький журнал «Огонек», №22, 11 (24) червня 1917 року. У музей його нещодавно передав місцевий житель.

У виставковій залі Ковельського історичного музею діє мистецька виставка, яка була відкрита до 30-ої річниці Незалежності України. На виставці експонуються твори двох майстрів різних технік – соломоплетіння Інни Чонки та живопис Валерія Франчука.

Ковельський історичний музей придбав експонат, який ідеально доповнив інтер’єр однієї з експозиційних кімнат, – стильний підлоговий механічний годинник німецьких майстрів 30-их років ХХ ст.

У рамках відзначення 30-річчя Незалежності України у виставковій залі Ковельського історичного музею свої роботи презентують ковельська майстриня соломоплетіння Інна Чонка та живописець з Києва  Валерій Франчук.

З нагоди 30-ої річниці Незалежності України у міському музеї Ковеля відкрилась виставка «Ковельський історичний музей – Незалежній Україні».

Макітра, передана у Ковельський історичний музей, використовувалась родиною Наталі Клинової, уродженки села Облапи, а нині мешканки Ковеля.

Унікальний експонат XVIII століття поповнив колекцію Ковельського історичного музею.

У фондах Ковельського історичного музею зберігається адресна металева табличка міжвоєнного періоду.

У Ковельському історичному музеї є чималенька колекція антикварної цегли. Нині мають новий експонат, подарований музею місцевим жителем Юрієм Лобановим.

Про злочин НКВС – розстріли наших земляків у 1941 році, можна дізнатись у Ковельському історичному музеї. Тут до 80-ї річниці трагедії розгорнута виставка дослідницьких матеріалів, а також представлені особисті речі розстріляних в’язнів Ковельської тюрми.

Ковельському історичному музею художниця Тетяна Степанюк подарувала дві картин із серії графічних робіт з видами Ковеля.

У виставковій залі Ковельського історичного музею діє виставка «Філософія часу», яку представив Благодійний фонд «Зірка благодіяння». Основний напрям його діяльності має освітнє підґрунтя – допомога дітям у вихованні їх мистецьких та естетичних якостей.

З нагоди Міжнародного дня музеїв Ковельська міська рада пропонує більше дізнатися про рідне місто, у чому допоможуть працівники історичного музею.

Ковельський історичний музей поповнив свою палеонтологічну колекцію новим експонатом – великим спіральної оболонки вапняком – амонітом пісочного кольору.

Справжні поціновувачі історичної пам’яті нашого народу і щирі друзі Ковельського історичного музею продовжують поповнювати музейне зібрання цікавими експонатами.

У колекції Ковельського історичного музею є чимало давніх аптекарських пляшечок, що використовували для зберігання ліків ще від початку XX століття.

У фондах Ковельського історичного музею зберігається значна частина видань творів Тараса Шевченка, що побачили світ в Україні та поза її межами.

З нагоди 150-річчя від дня народження нашої славетної землячки Лесі Українки у Ковелі представлено персональну колекцію вишитих творів місцевої майстрині Тетяни Ведмедюк «Український орнамент від родини Косачів».

Ковельський історичний музей отримав новий експонат – килим ручної роботи, створений у техніці вишивки «косим хрестом».

Про історію українського війська від часів Київської Русі та до сьогодення розповідає виставка інформаційних плакатів «Воїни. Історія українського війська», що приурочена до Дня Соборності України. Вона діє у виставковій залі Ковельського історичного музею.

У колекції Ковельського історичного музею є різдвяні листівки датовані 1915 роком.

Представники Національного Корпусу, ветерани полку «А3OB», передали у Ковельський історичний музей штандарт підрозділу, фотографії ковельчан із зони бойових дій та інші військові експонати.

До новорічно-різдвяних свят у Ковельському історичному музеї розгорнули тематичну експозицію «Солом’яне диво». На ній представлені вироби ковельських майстринь Людмили Каменчук і Інни Чонки, а також вихованців гуртка «Берегиня» Палацу учнівської молоді.

У збірці Ковельського історичного музею є сигнальний ліхтарик, виготовлений у Німеччині, модель NARVA.

У Ковельський історичний музей передали австрійську траншейну сокиру-кирку часів Першої світової війни.

У Ковельському історичному музеї з’явилося поповнення у колекції. Серед нових надходжень – італійські предмети інтер’єру: антикварні диван та два крісла у стилі бароко кінця XIX – початку ХХ ст.

У Ковельський історичний музей передали срібний акче XVI століття.

Ковельський історичний музей має у своїй збірці ґудзики, що могли бути елементами одягу рядового реєстрового козака середини XVII ст. з Волині.

Унікальний артефакт, вік якого майже три тисячі років, поповнив колекцію відділу давньої історії Ковельського історичного музею.

Ковельський історичний музей має поповнення фондової колекції зброї.

У відділі археології Ковельський історичного музею можна побачити нові експонати. Це дві залізні сокирки періоду Давньоруської держави, знайдені у селі Дуліби Турійського району.

1 2 3 4 5 »