Головна » 2020 » December » 23 » З колекції Ковельського музею: німецький сигнальний ліхтарик
09:51
З колекції Ковельського музею: німецький сигнальний ліхтарик
З колекції Ковельського музею: німецький сигнальний ліхтарик

У збірці Ковельського історичного музею є сигнальний ліхтарик, виготовлений у Німеччині, модель NARVA. До музею потрапив з міста Володимира-Волинського від Віталія Сокола, за що ми щиро дякуємо дарувальнику.

Модель продумана, популярна і універсальна. Ліхтарик являє собою прямокутний металевий корпус, пофарбований у чорний колір, з круглою скляною лінзою на зовнішній поверхні корпусу і маскувальною підсвіткою на верхній панелі.

Ліхтар має три висувних світлофільтри для подачі сигналу – зелений, червоний і синій (для маскувальної підсвітки). В оригіналі в якості джерела живлення, судячи з контактів використовувалась одна квадратна батарейка на 4,5 В. Всередині корпусу є відсік з утримувачем для зберігання запасної лампочки. На передній стінці корпусу вказаний логотип виробника NARVA, з боків і посередині встановлені три повзунки для зміни світлофільтрів. Така система використовувалася для подачі сигналу на відстані. Зверху на корпусі - вимикач живлення. Тоді як на зворотному боці ліхтарика встановлені дві скоби із шкіряними хлястиками з отворами для універсального кріплення.

Ліхтарик був мобільним приладом для індивідуального використання.

Джерело: Ковельський історичний музей

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 187 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]