Головна » Музей дзвонів, м. Луцьк

У Музеї дзвонів у Луцькому замку представили новий дзвоник, виготовлений на початку ХХ століття у Британії.

24 серпня на території Луцького замку у межах заходів, приурочених Дню Незалежності України та Дню міста Луцька, відбудеться традиційний фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині»

   VІ Міжнародна науково-практична, історико-краєзнавча конференція з такою назвою, зініційована науково-методичним Центром дзвонового мистецтва Волинської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, відбулася в Луцькому історико-культурному заповіднику.

   Цей захід присвячений майстрам дзвонарського мистецтва, які мали можливість продемонструвати свої вміння на фестивалі. «Благовіст Волині» відбувається в Луцьку вже 22 раз.

   ПОЛОЖЕННЯ про проведення XX-го Міжнародного фестивалю дзвонового мистецтва «Благовіст Волині-2014» 8-9 червня 2014 року в м. Луцьку в замку Любарта, приуроченого 585 річниці з’їзду Європейських монархів у 1429 року під гаслом «Коли лунають дзвони – гармати мовчать».

   19-ий фестиваль дзвонарного мистецтва «Благовіст Волині» відбувся 25 серпня, під час відзначення Дня міста, у Луцькому замку. До Княжого міста з’їхалися 23 колективи.
    Фестиваль дзвонарного мистецтва «Благовіст Волині» цього року вирішили замінити на майстер-класи для лучан. Традиційно до замку Любарта на фестиваль запрошували професійних дзвонарів. Втім цього року вирішили обмежитися майстер-класами.