Головна » 2021 » September » 19 » Музей дзвонів у Луцьку поповнився старовинним експонатом з Британії (ФОТО, ВІДЕО)
11:15
Музей дзвонів у Луцьку поповнився старовинним експонатом з Британії (ФОТО, ВІДЕО)
Музей дзвонів у Луцьку поповнився старовинним експонатом з Британії (ФОТО, ВІДЕО)

У Музеї дзвонів у Луцькому замку представили новий дзвоник, виготовлений на початку ХХ століття у Британії.

Як розповіла Суспільному в телефонному коментарі старша наукова співробітниця Адміністрації Державного історико-культурного заповідника в Луцьку Анастасія Мартів, дзвоник презентував відвідувач Луцького замку Ігор Міщенко.

«Він (відвідувач – ред.) приїхав у замок і написав відгук, що дуже надихнувся нашим музеєм. У листі написав, що сам колекціонує дзвони та хотів би презентувати дзвоник з власної колекції», – каже Анастасія Марків.

Подарований дзвоник має висоту 10-15 сантиметрів, при коливанні видає дзвінкі звуки. Зі слів наукової співробітниці, дзвоник уособлює в собі образ леді Дженні Джонс.

За легендою леді Дженні Джонс є валлійкою, родом з Уельсу, яка зі свого регіону пішки дісталася до Британії, аби придбати Євангеліє рідною валлійською мовою. Анастасія Марків каже: всю легенду, пов’язану з образом цієї дівчини, можна дізнатися під час екскурсії замком.

Дзвоник леді Дженні Джонс вже представлений до огляду в колекції, – додала Анастасія Марків. Усього в експозиції луцького Музею дзвонів є майже сотня експонатів, датованих від XVII до XX століть.

Категорія: Музей дзвонів, м. Луцьк | Переглядів: 318 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]