Головна » Ковельський історичний музей

До Дня Соборності України у Ковельському історичному музеї представлено тематичні матеріали про діяльність Синьожупанної дивізії Армії УНР.

Напередодні новорічно-різдвяних свят працівники Ковельського історичного музею створили містянам святкову новорічну атмосферу. Тут відкрито тематичну експозицію. Її експонати – новорічно-різдвяні ретролистівки з фондів музею.

Ковельський історичний музей формує колекцію декоративно-ужиткового мистецтва. Серед останніх надбань – кухонна шафа кінця XIX – початку XX ст., виготовлена у перехідний період від класицизму до модерну.

Колекція Ковельського історичного музею поповнилась новими археологічними знахідками періоду Давньоруської держави.

Нещодавно у виставковій залі Ковельського історичного музею відкрилась персональна виставка молодого ковельського митця Василя Королюка „Абстрактний живопис”.

До Дня Гідності та Свободи у Ковельському історичному музеї діє тематична експозиція „Герої не вмирають!”, присвячена Героям Небесної Сотні.

У виставкових залах Ковельського історичного музею діє виставка коренепластики. Свої роботи представив талановитий майстер з Любомля, журналіст, письменник Володимир Філіпчук.

Справжнім центром патріотичного, духовного та естетичного виховання у Ковелі став міський історичний музей – культурно-освітній та науково-дослідний заклад, призначений для вивчення, збереження та використання пам'яток матеріальної та духовної культури Ковельщини.

У проекті так званої реконструкції центрального парку у Ковелі не знайшлося місця історичному музею.

23 серпня історичний музей запросив ковельчан та гостей на свій 30-річний ювілей.

23 серпня приходьте до Ковельського історичного музею! З нагоди Дня Незалежності України і 30-річчя музею для Вас підготували низку цікавих і пізнавальних заходів й несподіваних сюрпризів!

Фонди Ковельського історичного музею поповнилися новими цікавими експонатами періоду Київської Русі. Зокрема, музей отримав фібули, персні, бубенці, пряжки, кистені, скроневі кільця.

Напередодні Дня міста в одному з виставкових залів Ковельського історичного музею відкрили виставку творчих робіт ковельських художників „Розмаїття літніх фарб”.

«Кіборг» з Ковеля Віталій П’ясецький поблизу села Білашів знайшов стародавнього хрестика, який пізніше передав Ковельському історичному музею.

З нагоди 74-ої річниці Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Ковельському історичному музеї розгорнута тематична експозиція, у якій представлені документальні і фотоматеріали, що розкривають історичну правду про трагічні дні війни...

У Ковельському історичному музеї розгорнуто тематичну експозицію „Чорнобиль не має минулого часу”, приурочену 33-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

У виставкових залах Ковельського історичного музею було представлено патріотичну виставку банерів з назвою «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

Атмосфера протиріч: спокою і тривоги, барвистості і монотонності панує у виставковій залі Ковельського історичного музею. Цей ефект створюють роботи молодого митця з Володимира-Волинського – Павла Юрчука, який презентував персональну виставку.

Ковельський історичний музей запрошує 22 березня о 15.00 на відкриття виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України», організованої з ініціативи Українського інституту національної пам’яті, відділу культури виконавчого комітету Ковельської міської ради та Волинського краєзнавчого музею.

У Ковельському історичному музеї відкрито тематичну експозицію, приурочену до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя виведення радянського контингенту з Афганістану.

Персональну виставку вишитих картин з такою назвою презентували в галереї мистецтв Ковельського історичного музею. Міські пейзажі – улюблена тема авторки цих робіт, вишивальниці Ольги Пірожик.

Ви давно мрієте здивувати свою „половинку” оригінальним подарунком у стилі „хенд мейд”? Тоді ви неодмінно маєте відвідати Ковельський історичний музей, у якому розгорнута тематична експозиція, присвячена Дню закоханих.

У Ковельському історичному музеї розгорнута тематична експозиція „Соборність українського духу”, присвячена 100-річчю Соборності України.

Днями у Ковельському історичному музеї розгорнута тематична експозиція „Рік за роком. З Новим роком!”. На ній представлено 67 поштівок з фондів музею.

На честь 130-річчя від дня народження Самійла Підгірського у Ковелі відкрили приватний музей.

У виставкових залах Ковельського історичного музею діє виставка «Духовне небо благословенної Волині». Її автор – Ніна Фесенко. Жінка працює доглядачем у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового, а у вільний від роботи час захоплюється живописом.

На День Незалежності вперше у Ковелі відбулась презентація народного традиційного вбрання з фондів Ковельського історичного музею, Колодяжненського літературного-меморіального музею Лесі Українки та вишитих виробів нинішніх майстринь.

У залах галереї мистецтв Ковельського історичного музею розгорнуто виставку ковельських художників під назвою «Моя земля талантами багата».

У виставкових залах Ковельського історичного музею відкрили фотовиставку «Миті історії». Її приурочили 500-річчю надання Ковелю Магдебурзького права.

Його можна оглянути у виставковому залі Ковельського історичного музею.

У Ковелі презентували виставку «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921. Проект реалізовується спільно з Волинським краєзнавчим музеєм.

Історичний музей Ковеля, який розташований в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, перебуває в аварійному стані. Про це під час роботи однієї з депутатських постійних комісій повідомив заступник Ковельського міського голови Ігор Прокопів.

У цьому році Ковель відзначатиме 500-річчя з часу отримання Магдебурзького права.

Якщо ви скучили за справжньою зимою та снігом — завітайте у картинну галерею Ковельського історичного музею. Представлена тут виставка дитячих малюнків та декоративно-прикладних робіт «Зимовий калейдоскоп» вирізняється різноманітністю кольорів, форм та сюжетів.

« 1 2 3 4 5 »