Головна » 2021 » June » 6 » Графіка Тетяни Степанюк – подарунок музею
13:17
Графіка Тетяни Степанюк – подарунок музею
Графіка Тетяни Степанюк – подарунок музею

Ковельському історичному музею художниця Тетяна Степанюк подарувала дві картин із серії графічних робіт з видами Ковеля.

На одній – будинок у Ковелі, який стояв по вулиці Олени Пчілки відразу за ПаркСіті. У минулому році його розібрали, кілька цеглин старої будівлі із відтисками авторства цеглярів зберігаються у Ковельському історичному музеї. До руйнації тут знаходився методкабінет районного відділу освіти, у міжвоєнний період громадська організація «Рідна хата», яка відстоювала інтереси української громади Ковеля. Нині пам’ятку старої міської забудови можна побачити лише на картинах і старих фотографіях.

Друга – «Внутрішній дворик старої поліклініки». Нині – одна із найколоритніших пам’яток у центрі міста за адресою вул. Незалежності, 124. Будівля споруджена на поч. XX ст. і на той час у ній розташовувався готель ,«Бристоль», у міжвоєнний період на 1-му поверсі були розміщені крамниці, а на 2-му у 1936 році – кравецький заклад «Szyk Paryski», у 1938 році окремі кімнати орендувала торгово-економічна гімназія, з 1940 – школа медсестер, згодом – поліклініка. У комплексі з цим будинком в одну пору був споруджений ще один – той, що у внутрішньому дворику. У міжвоєнний період у цій будівлі знаходився фотосалон К.Бурака та аптечний склад І.Волаха, у 1935 році тут діяла музична школа.

Мирослава Мороз,
головний зберігач фондів Ковельського історичного музею

Джерело: Ковельський історичний музей

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 274 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]