Головна » Ковельський історичний музей

У Ковельському історичному музеї напередодні 85-х роковин Голодомору відкрито тематичну експозицію „Скорботна свіча пам’яті”.

До Дня Гідності та Свободи у Ковельському історичному музеї розгорнута експозиція «Життя заради України», доповнена новими експонатами. На ній висвітлюються події Революції Гідності та розповідається про участь наших земляків в антитерористичній операції.

З нагоди святкування 500-річного ювілею надання Ковелю Магдебурзького права відділ культури за ініціативи громадських активістів та Ковельського історичного музею відкриють серію тематичних фотовиставок “Миті історії”

   Напередодні Світлого свята Воскресіння Христового виставкова зала Ковельського історичного музею презентує тематичну виставку „Писанкові барви” за участю учнів 4-Б класу Ковельської дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука та їхнього викладача Мирослави Гудим.

   Вишивання бісером стало порятунком для учасника АТО і колишнього бійця 51-ї окремої механізованої бригади Андрія Слюсарчука. У ці дні з його творчістю можуть познайомитися ковельчани та гості міста, відвідавши персональну виставку Андрія Слюсарчука в одному з виставкових залів міського історичного музею.

   У галереї мистецтв Ковельського історичного музею відкрилася виставка «волинського фаберже» Анатолія Бойка.

   Днями поповнилась колекція Ковельського історичного музею. Керівник пошукового загону «Відродження» полковник Вадим Дорофєєнко передав закладу речи періоду Першої та Другої світових воєн.

   Допомогти поповнити колекцію Ковельського історичного музею просить хранитель фондів Мирослава Мороз. Про це вона написала в себе на сторінці у Facebook

   Персональну виставку картин Марії Сорокіної у виставковому залі Ковельського історичного музею можна буде оглянути до 9 лютого.

   Досить незвичайна подія сталася в Уховецьку напередодні цьогорічних Різдвяних свят. Тут відбулися урочистості, присвячені вшануванню пам'яті видатного митця і педагога Андроника Лазарчука, уродженця села.

   В м. Борзна Чернігівської області встановлено пам’ятник українському художнику Андронику Григоровичу Лазарчуку

   До дня його народження готуються земляки відомого українського художника – запрошують 4 січня об 11 год. до Уховецька на урочисте відкриття пам’ятної меморіальної дошки з нагоди хрещення Андроника Лазарчука в Свято-Троїцькому храмі та літературно-музична композицію «Малює серцем рідну землю», музейну гостину в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Уховецьк, присвячені життєвому та творчому шляху талановитого односельчанина.

   В галереї мистецтв Ковельського історичного музею відкрилась персональна виставка молодої ковельської художниці Ірини Кондратович.

   Атмосферою рідної природи наповнилась виставкова зала Ковельського історичного музею. Художники Камінь-Каширського району презентували чудову виставку малярства – справжню оду Поліссю – його лісам, озерам і річкам, звірині і птаству. Портрети, пейзажі, натюрморти і навіть мариністика… Проте найбільше робіт присвячено лісовій тематиці.

   У Ковельському історичному музеї відкрито виставку двох приватних колекцій – ковельчанки Мирослави Гудим та жителя селища Заболоття Ратнівського району Василя Головія.

   Під такою назвою відкрилась вистава у приміщенні Ковельського історичного музею. Сформована на основі приватної колекції ковельчанки Мирослави Гудим, вистава презентує близько 70-ти робіт. Це – вишиті і ткані рушники та сучасні прикраси з бісеру.

   "Обереги мудрості і любові", – під такою назвою в ЗОШ І-ІІ ст. с. Озерного відбулося урочисте свято з нагоди ювілейної події – 25-річчя з дня заснування Озерненського народознавчого музею "Берегиня".

   У рамках проведення благодійної акції ,,Подаруй музею експонат” фонди Ковельського історичного музею поповнились низкою цікавих предметів побуту радянської доби.

   Під такою назвою у Галереї Волинської обласної ради 26 січня відбулась презентація виставки ковельських художників, до створення якої долучився Ковельський історичний музей.

   Напередодні зимових свят у Ковельському історичному музеї відкрилась виставка «Новорічно-різдвяна листівка». Тут представлено 60 вітальних карток з фондової колекції музею.

   Юні українські дипломати, які вже прославилися своїм зірковим листуванням з політиками та монархами, вкотре долучилися до справи досягнення миру, благополуччя і щастя на нашій планеті. Марійка Мовчан повідомила, що вона з Борисом та Павлом напередодні новорічних свят започаткували Музей «Дитячі мрії».

   Під такою назвою розгорнуто експозицію у Ковельському історичному музеї до Дня пам’яті жертв голодоморів.

   У Ковельському історичному музеї відбулась неординарна подія – до виставкової зали повернулись експонати, які перебували на реставрації у пошукового загону «Відродження».

   У Ковельському історичному музеї експонується виставка „Героям Слава!”, відкриття якої відбулося у День Незалежності України.

   Ковельчанка Ніна Габрилевич не уявляє своє дозвілля без голки з ниткою: вишивання не лише повернуло жінці здоров'я, а й стало сенсом її життя. У виставковій залі Ковельського історичного музею відкрилась персональна експозиція майстрині — своєрідний творчий звіт за 15 років її виставкової діяльності.

   Голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак зустрівся з керівником пошукового загону «Відродження» Вадимом Дорофєєнком, директором ДП «Волинські старожитності» Олексієм Златогорським, археологами і пошуковцями. Зустріч пройшла за участю начальника відділу культури райдержадміністрації Тетяни Матяшук, спеціаліста відділу культури райдержадміністрації Оксани Омелянюк, представників засобів масової інформації.

   Галерея мистецтв Ковельського історичного музею відкриває нові імена місцевих художників. Цього разу ковельчан та гостей міста запросили на першу персональну виставку випускниці Рівненського державного гуманітарного університету Антоніни Самчук.

   Майже чверть століття в школі села Озерне Ковельського району діє світлиця-музей „Берегиня”. Серед її експонатів – унікальні речі побуту селян, зразки народного одягу, рушники та вишивки, яким понад 100 років.

   Уродженець Уховецька Андроник Лазарчук – талановитий художник, громадський діяч, педагог, тому саме в одному із залів історичного музею загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Уховецька у 2014 році з ініціативи вчителя образотворчого мистецтва Руслани Семотюк та за дружньої підтримки усього шкільного колективу протягом 2013-2014 навчального року вдалося створити нову експозицію "Сторінками життя і творчості Андроника Лазарчука".

   У кожного із нас своя історія – своє минуле, яким ми пишаємось, і теперішнє, націлене в майбутнє. Тож для виховання молодого покоління та збереження цінних пам'яток у Ковельському професійному ліцеї 12 грудня 2000 року було відкрито музей історії навчального закладу.

   Виставку творчих робіт юних ковельських художників „Зимовий калейдоскоп” у ці дні можна оглянути в галереї мистецтв Ковельського історичного музею.

   З метою поповнення музейних фондів Ковельський історичний музей проводить благодійну акцію „Подаруй музею експонат”.

   Оглянути виставку творчих робіт родини Козачуків можна у виставковому залі Ковельського міського історичного музею в приміщенні по вулиці Незалежності, 89.

   У Ковельському історичному музеї діє виставка «Антитерористична операція: весна-літо 2014 року». Експозиція створена за сприяння пошукового загону «Відродження» та ДП ОАСУ «Волинські старожитності». У музейній залі представлені військові речі, що використовувались на Донбасі у зоні проведення АТО.

   Виведені з ладу автомат Калашникова, ручний бронетанковий гранатомет «Муха», ПЗРК «Ігла», протитанкова міна, фугас, саморобний міномет, касета снаряду реактивної системи залпового вогню, кулеметна стрічка без патронів, чимало фрагментів зброї, розплавлений шматок броні бойової машини десантників, звичайнісінька ваза, нашпигована великою кількістю металевих предметів, яка не встигла здетонувати, атрибути терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», сепаратистські стяги – все це, що в руках терористів та сепаратистів несло лише зло і смерть, тепер стане експонатами виставки у Ковельському історичному музеї.

« 1 2 3 4 5 »