Головна » 2016 » August » 9 » У Ковельському музеї – виставка робіт художників з Камінь-Каширщини
09:58
У Ковельському музеї – виставка робіт художників з Камінь-Каширщини
У Ковельському музеї – виставка робіт художників з Камінь-Каширщини

Атмосферою рідної природи наповнилась виставкова зала Ковельського історичного музею, що по вул. Незалежності, 89. Художники Камінь-Каширського району презентували чудову виставку малярства – справжню оду Поліссю – його лісам, озерам і річкам, звірині і птаству. Портрети, пейзажі, натюрморти і навіть мариністика… Проте найбільше робіт присвячено лісовій тематиці, – повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Цю колекцію бачили уже в обласному центрі. Там експозицію із захопленням оглянули та достойно оцінили шанувальники мистецтва.

У Ковелі загалом представлено майже 70 полотен олійного живопису, акварелі та графіки. Виставлені роботи Михайла Величка, Василя Шумика Оксани Кутько, Романа Мазурика і його сина Іллі, Сергія Ліпича, Андрія Дубровського, Євгенія Демчика, та Людмили Бірюк. Серед художників – чимало аматорів, писання картин для яких стало своєрідним хобі. Це, зокрема, стосується лікаря за фахом Івана Коника та Наталії Ярошик.

З відкриттям у нашому місті виставки художників Камінь-Каширщини привітав її організатор Геннадій Сарапін – голова Волинського обласного відділення Українського Фонду культури. До вітань долучились заступник голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Інна Бігун та міський голова Камінь-Каширська Василь Бондар, депутат Камінь-Каширської районної ради Сергій Панасюк, завідуюча відділом культури Камінь-Каширської районної державної адміністрації Євгенія Сидорчук, які приїхали підтримати своїх земляків.

Присутні на презентації майстри пензля поділилися з відвідувачами секретами творчості та планами на майбутнє, висловили захоплення від щирого прийому.

На відкриття прийшли люди, яким не байдужа творчість. Вони високо оцінили мистецький і емоційний рівень представлених робіт. Своїми враженнями від експозиції поділилась директор Ковельського історичного музею Маргарита Матвійчук. Ковельські художники сердечно привітали колег з Камінь-Каширщини.

Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись з цікавою виставкою та поринути у світ природи Полісся.

Василина Столярчук,

науковий співробітник Ковельського історичного музею

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 793 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]