Головна » 2015 » April » 19 » „Нашому роду нема переводу” (ФОТО, ВІДЕО)
11:45
„Нашому роду нема переводу” (ФОТО, ВІДЕО)
„Нашому роду нема переводу” (ФОТО, ВІДЕО)

   “Нашому роду – нема переводу”. Творчий конкурс учнівської молоді з такою назвою проводять у Ковельському районі. Одними з перших його учасниками стали учні загальноосвітньої школи 1-2 ступенів села Озерне: традиціям народознавства тут приділяють пріоритетну увагу.

   Майже чверть століття в школі села Озерне функціонує світлиця-музей “Берегиня”. Серед її експонатів – унікальні речі побуту селян, зразки народного одягу, рушники та вишивки, яким понад 100 років, – повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

   “Тут можна відчути, наскільки були наші предки працьовитими. Наскільки вони були творчими, любили вишивати. Любили пісню... Допомагали нам створювати цей музей всі наші односельчани: зносили різні старовинні речі, ділилися пожитком зі свого минулого. Є ткацький верстат ось такий, який нам подарувала Євдокія Бондарчук. Є також старовинні рушники, яким більше ста років. Ми вже перейняли орнаменти і відтворюємо їх на сучасному полотні. І куди б ми не глянули – ми розуміємо: тут наше коріння”, – говорить завідувач шкільного музею народознавства “Берегиня” Тетяна Романюк.

   Вивчати своє родинне коріння учнів школи спонукав і творчий конкурс “Нашому роду – нема переводу”. В школі села Озерне до участі в конкурсі долучилися всі – від старого до малого. Доки учнівські загони шикуються на урочисту лінійку, в одному з класів завершує репетицію самодіяльний хоровий ансамбль вчителів школи.

   Шкільне свято в Озірному відбулося в теплій родинній атмосфері: виступам учнів щиро аплодували у залі їхні батьки та бабусі. Окрім позитивних емоцій, школярі отримали і заохочувальні призи від організаторів конкурсу.

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 962 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]