Головна » 2016 » January » 27 » КОВЕЛЬСЬКА ПАЛІТРА
17:02
КОВЕЛЬСЬКА ПАЛІТРА
КОВЕЛЬСЬКА ПАЛІТРА

   Під такою назвою у Галереї Волинської обласної ради 26 січня відбулась презентація виставки ковельських художників, талановитих особистостей, одержимих прагненням своєю працею, своїм творчим даром дарувати людям, усім нам радість і тепло.

   За сприяння Волинської обласної організації Українського фонду культури 16 митців Ковельщини представили близько 60 робіт, виконаних у техніках олійного, акрилового живопису, пастелі, акварелі, декоративних техніках.

   Організатором виставки виступило творче об’єднання ,,Ковельська підкова” за підтримки Ковельської міської ради і міського відділу культури.

   Місто Ковель має потужний творчий потенціал художників з академічною освітою та аматорів, закоханих у світ творчості, із присутньою внутрішньою гармонією і тонким відчуттям краси. І як свідчить практика – художні виставки є достатньо популярними серед широкого загалу людей, і не лише, зацікавлених по роду професійної діяльності, але і серед пересічних мешканців і туристів. Адже, мистецтво, у кожного викликає певні емоції, відчуття, певний настрій. Чи то радість, а можливо сум, ностальгію, надихає на лірику. А це і є справжнє щастя для митця – не лишити глядача байдужими, розбудити у ньому почуття.

Художник душею малює світ,

Всі порухи серця у рамках картини

   Кожен із авторів робіт презентованих на виставці, має свій почерк, свою індивідуальну манеру письма, свій стиль і техніку, своє бачення навколишнього світу і особистий стан душі. І всі ці якості відтворені у самих роботах. Звісно, що вони різні, як і різняться їхні автори. Проте, їх об’єднує спільне прагнення висловити на полотні, папері чи іншому матеріалі свою радість чи біль, піднесення або ж відчай, гармонію чи хаос, тобто передати свою суть, своє єство, і також, велика любов до рідної землі та її людей, прагнення до кращого майбутнього.

   Основною тематикою творів Тетяни Степанюк, Миколи Конопацького, Віктора Мельника, Ярослава Потапчука є пейзажі Ковельщини та волинські краєвиди в техніці олійного живопису.

   Захоплення у глядача викликають полотна Світлани Солодун, на яких зображені такі рідні і милі ковельські вулички, триптих ,,Незламна”. Вражають свєю колористичністю твори Василя Королюка, оптиміста за вдачею. Митець апробовує різні техніки та навпрямки в олійному живописі, пише у стилі сюрреалізму та імпресіонізму. Триптих Оксани Цюп’яшук навіює на спогади і лірику. Поціновувачів декоративного мистецтва привертають увагу роботи Лариси Іщук, Івана Панасюка. У техніці акрилового живопису працюють Ольга Комісарик і Юлія Теличко. Сповнені лірики і тепла картини Оксани Цюп’яшук, особливо. триптих ,, Куточок дитинства”. На виставці також експонуються твори Олени Цьомик – майстра батику, акварелі та олійного живопису; Світлани Шевченко, Віри Журби. Глибоким змістом вирізняється картина Антоніни Байди ,,Буремний лютий”, присвячена подіям революції Гідності, єдності і патріотизму.

   Ковельських художників привітали 2-ий заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, начальник управління культури Волинської обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук, Заслужений художник України, заступник голови правління НСХ Леонід Литвин та голова обласного відділення Українського фонду культури Генадій Сарапін. Самі художники розповіли про свою творчість, здобутки і плани на майбутнє.

   Виставка буде діяти до середини лютого. Тож запрошуємо усіх бажаючих до ознайомлення із творчістю ковельчан.

Мирослава Мороз,

завідувач фондів Ковельського історичного музею

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 1014 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 1
0   Spam
1 мипро   (27.01.2016 19:01) [Материал]
Маленька правка - Виставка відбувається у ГАЛЕРЕЇ Волинської обласної ради. На другому поверсі, як пише автор,
розташовані службові кабінети облдержадміністрації.
Ответ: Дякуємо за поправку. У текст автора внесли зміни

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]