Головна » 2016 » January » 20

   У цьому році минає 145 літ від дня народження Лесі Українки. Важливо наповнити цей рік просвітницьким змістом. І славно, що наша перлина культури – музей Лесі Українки в Колодяжному у 2016 році працюватиме під гаслом: „Рік Лесі Українки”. Громадськість району пропонує гасло колодяжненських музейників перевести в більш широку площину, тобто оголосити „Рік Лесі Українки на Ковельщині”. А можливо, варто було б проголосити „Рік Лесі Українки на Волині”?

   У Любомльському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки під назвою «Любомль і любомльчани на фотографії початку ХХ століття». Її основою стали фото (всього 224) із приватної колекції місцевого краєзнавця Миколи Дзея.

 

Заходи

Волинського краєзнавчого музею

до 145-річчя від дня народження

Лесі Українки

   Хресний хід, а опісля ритуал освячення води річки Стир, відбулися у Луцьку. Віруючі лучани та гості міста скупались у крижаній воді річки Стир. Працівники Волинського краєзнавчого музею теж долучилися до цієї прадавньої традиції, власним прикладом закликаючи своїх колег в Україні шанувати прадавні традиції, звичаї та обряди народу.