Головна » 2015 » July » 16 » Робоча зустріч археологів і пошуковців у Ковельській райдержадміністрації
12:33
Робоча зустріч археологів і пошуковців у Ковельській райдержадміністрації
Робоча зустріч археологів і пошуковців у Ковельській райдержадміністрації

   Голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак зустрівся з керівником пошукового загону «Відродження» Вадимом Дорофєєнком, директором ДП «Волинські старожитності» Олексієм Златогорським, археологами і пошуковцями. Зустріч пройшла за участю начальника відділу культури райдержадміністрації Тетяни Матяшук, спеціаліста відділу культури райдержадміністрації Оксани Омелянюк, представників засобів масової інформації.

   В ході зустрічі обговорені питання роботи пошукового загону на теренах району, перепоховання останків воїнів в ур. «Мар’їне» протягом останніх років, питання щодо надання військовому захороненню офіційного статусу, його впорядкування.

   Керівник пошукового загону «Відродження» Вадим Дорофєєнко проінформував про роботу загону, порядок здійснення робіт з пошуку, ексгумації та поховання останків воїнів, які загинули у війну, відповів на численні запитання учасників зустрічі.

   Начальник відділу культури райдержадміністрації Тетяна Матяшук розповіла про проведену роботу стосовно подачі пропозицій щодо внесення даного об’єкту до переліку об’єктів культурної спадщини району, виготовлення облікової документації місця перепоховання воїнів в ур. «Мар’їне» біля с.Мощена та зупинилася на проблемних питаннях.

   В свою чергу директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський надав роз’яснення та підтвердив наявність документів, що дозволяють виконувати розкопки на даній місцевості, отриманих у відповідності до законодавства України.

   Керівник виконавчої влади району доручив відділу культури райдержадміністрації доукомплектувати перелік документів, необхідних для подачі у відділ охорони культурної спадщини управління культури облдержадміністрації для подальшого вирішення питання щодо надання захороненню статусу військового кладовища.

   Одночасно вітаємо підполковника Збройних Сил України, керівника пошукового загону "Відродження" ДП "Волинські старожитності" Вадима Дорофєєнко, який за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України Петра Порошенка від 27 червня 2015 року за № 366/2015 «Про відзначення державними нагородами» нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

   14 липня 2015 року Президент України особисто вручив цей почесний орден і посвідчення до нього Вадиму Дорофєєнку. А Генеральний штаб Збройних Сил України в особі генерал-лейтенанта І. Колесніка нагородив підполковника пам’ятним нагрудним знаком «За Україну, за її волю».

Вадим Дорофєєнко, Олексій Златогорський, Микола Собуцький, Сергій Федотов. Краматорськ. 2014 р.

Вадим Дорофєєнко показує експонати для Ковельського музею. 2014 р.

Городилець. Акт про ексгумацію. 2014 р.

Городилець. Фотофіксація. 2014 р.

Прес-центр ДП "Волинські старожитності"

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 932 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]