Головна » 2015 » July » 30 » Мережива душі Ніни Габрилевич у Ковельському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
11:09
Мережива душі Ніни Габрилевич у Ковельському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
Мережива душі Ніни Габрилевич у Ковельському музеї (ФОТО, ВІДЕО)

   Ковельчанка Ніна Габрилевич не уявляє своє дозвілля без голки з ниткою: вишивання не лише повернуло жінці здоров'я, а й стало сенсом її життя. У виставковій залі Ковельського історичного музею відкрилась персональна експозиція майстрині — своєрідний творчий звіт за 15 років її виставкової діяльності, – повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

   Тільки-но випадає вільна хвилина — вона бере до рук голку з ниткою. Спочатку вишивала для себе, “в скриню”. Потім зрозуміла: її роботи цікаві для інших. Бо виконані з любов'ю. На замовлення душі. Від самого серця.

   “Раз люди йдуть до мене — значить вони хочуть, прагнуть цього. Але завжди кажу: попробуйте самі. Я спонукаю людей до праці. Своєю працею. Звичайно, що так зразу не вийде На це треба: сила волі, терпіння і дуже велику любов”, - каже вишивальниця Ніна Габрилевич.

   Для неї вишивання — це спосіб відтворити на полотні власний настрій. Поділитися думками. Пробудити гордість за своє, українське. Свого часу саме нитка з голкою повернули її до життя після складної операції.

   Вперше ковельська майстриня представила свої роботи на публіку ще 15 років тому. З того часу — це вже 18-а виставка. І кожен раз відвідувачі знаходять для себе щось нове. Невідоме. Незбагненне.

   Секрету зі своєї творчості Ніна Габрилевич не робить. Навпаки - підтримує зв'язки з багатьма вишивальницями. І не лише в Україні.

   Вишиті сорочки — не лише експонати виставки, а улюблений одяг у родині вишивальниці. На свій творчий ювілей пані Ніна одягнула особливу сорочку.

   “ Отакий настрій у мене, напевно, сьогодні. Він такий — трошки із сумом, бо тут і чорне є. Бо, бачите, ювілей — це відрізане життя. Але я думаю, мені ще довго і довго жити”, - каже Ніна Габрилевич.

   Жити і творити. Бо своє життя майстриня не уявляє без творчості. Та й поціновувачі її таланту чекають від неї нових ідей. Нових поєднань візерунків та кольорів.

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 974 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]