Головна » 2015 » May » 15 » „Мелодія живопису” Антоніни Самчук у Ковельському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
11:50
„Мелодія живопису” Антоніни Самчук у Ковельському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
„Мелодія живопису” Антоніни Самчук у Ковельському музеї (ФОТО, ВІДЕО)

   Галерея мистецтв Ковельського історичного музею відкриває нові імена місцевих художників. Цього разу ковельчан та гостей міста запросили на першу персональну виставку випускниці Рівненського державного гуманітарного університету Антоніни Самчук, – повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

   На виставці представлено 47 картин молодої ковельської художниці. Свої роботи Антоніна Самчук виконує в різних художніх техніках та жанрах. Вони розкривають багатий внутрішній світ та творчу натуру художниці.

 “Виставка формувалася з картин, написаних протягом 2014-15 років. Хоча є й більш ранні роботи художниці. Роботи є різних технік виконання. В основному — це живопис, є пастельні роботи. За жанровою різноманітністю — це в основному пейзажі — художниця дуже любить природу: дуже багато гір, моря. Можна також побачити міські пейзажі. Натюрморти, ікони...”, - каже науковий співробітник Ковельського історичного музею Василина Столярчук.

   Вищу освіту Антоніна Самчук здобула в Рівненському державному гуманітарному університеті. Навчалась на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Саме тоді й побачили світ перші роботи авторки. Дитяча мрія стати художницею ніколи її не полишала. Навіть тоді, коли довелося бути більше ремісником, аніж художником.

   “Працювала у фірмі “Райдуга” на бурштині. Виконувала роботи: ікони, пейзажі, панно — різної тематики. Але з часом зрозуміла, що це така технічна робота, в яку всі свої фантазії не втілиш. Це така верстатна робота. Мені більше цікаво творити щось своє. Якось виражати свої емоції за допомогою фарб. За допомогою яскравих кольорів. А бурштин — це тональність така перехід від жовтуватих тонів до більш насичених коричневих. Я більше люблю фарби. Більше люблю кольорове життя. Яскраве життя. І яскраві емоції, які намагалася втілити в своїх картинах.”, - розповідає художниця.

   У роботах Антоніни Самчук можна розгледіти барви душі художниці. Її думки та переживання. Життєвий оптимізм та незупинне бажання творити.

   Це перша персональна виставка Антоніни Самчук: раніше роботи молодої художниці експонувались лише в колективних зібраннях ковельських митців живопису.

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 1047 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]